XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БАНИЦА С ЛАПАД И СПАНАК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

вторник, 26 юли 2011 г.

БАНИЦА С ЛАПАД И СПАНАК

Толкова обичам баници със зелении и затова реших да си направя тази...

ПРОДУКТИ:1 пакет кори за баница

ЗА ПЛЪНКАТА:1/ 2 стрък праз
1 голяма купа лапад
същата купа спанак/ или 1 ч. ч. замразен/
3 яйца
200 гр сирене
1 ч. ч. кисело мляко
пресен копър
сол на вкус
около 50- 70 мл олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:Намажете тава с олио и наложете две кори. Нанесете от плънката, после една кора, отново плънка , кора и така… докато свърши плънката. А тя се приготвя като се нареже и запържи празът, след това се изсипват нарязаните лапад и спанак. Пържете още няколко минути до извиране на водичката, която те пускат. Махнете от огъня, изчакайте десетина минути да се охлади сместа и към нея прибавете разбитите яйца, натрошеното сирене, киселото мляко и копъра. Най- отгоре на баницата се поставят две кори. Нарежете я в сурово състояние и залейте със смес от 2 разбити яйца и 2 с. л. кисело мляко. Отгоре нахвърляйте парченца масло или маргарин. Печете около 40 минути в предварително загрята фурна на около 180- 200 градуса. Извадете, изчакайте десетина минути, нарежете и сервирайте топличка.
И… НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ВИНОТО ИЛИ БИРИЧКАТА!!!

29 март 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар