XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СМЕСЕНА ПАЕЛЯ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 25 август 2015 г.

СМЕСЕНА ПАЕЛЯ

Известно е, че паелята е типично испанско ястие, приготвено с нещо рибно, морско, с добавка на пилешко или във вегетариански вариант.
Лично аз никога не бях яла подобно ястие, не знаех дали ще ми хареса и затова не посмях да се охарча за морски дарове, а взех риба и пилешко и направих по мое виждане една смесена.
Хареса ми, защото в нея се преплитат аромати на риба и месце, а и пък има и ориз, който толкова много обичам…
ПРОДУКТИ за 4 порции:
400 г филе бяла риба
400 г обезкостено пилешко месо
1 средно голяма глава кромид лук
5 скилидки чесън
1 средно голям домат
2 чушки- червена и зелена
100 г бланширан ориз
50 г суров или замразен грах
1 кубче пилешки бульон
сол на вкус- ако е необходимо
млян черен пипер
куркума
магданоз
50 мл олио
лимон- за декорация и овкусяване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Рибата  и месото се нарязват на хапки и се пържат с малко сол в половината мазнина до готовност.
В останалата мазнина и в друг съд се задушават за кратко нарязаният на дребно лук, чесън и чушките- на ивици.
Добавя се оризът и се запържва за около 2- 3 минути.
Съдът се отстранява от котлона и запърженото до момента се овкусява с черния пипер и куркумата.
Налива се приготвеният вече бульон, а след него и нарязаният на парченца домат.
Ястието се готви на умерен огън.
5 минути преди окончателната му готовност се слага грахът.
Добавят се рибата и месото.
Обръщат се на няколко пъти с дървена шпатула.
Паелята се отстранява от огъня и се покрива с пекарско фолио и капак за 15 минути, за да се задуши.

Поръсва се с наситнен магданоз, гарнира се с парче лимон и се сервира на порции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар