XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЛЕЧНИ БРОКОЛИ НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 22 август 2015 г.

МЛЕЧНИ БРОКОЛИ НА ФУРНА


Обожавам ги тези броколи и мога да си ги ям под каквато и да е форма.
Онази вечер реших, че ще ги пека с „ нещо” на фурна. Искаше ми се да са по- вкуснички, па макар и калоричин.
Реших да ги направя с млечни продукти.
Мислех да им сложа заквасена сметана, ама не. Не веднъж съм ползвала цедено кисело мляко за разни заливки и този път пак посегнах към него.
Уверявам ви, че блюдото стана много вкусно.
Едно таковааа  маслено, мазничко… добричко.

ПРОДУКТИ:
1 пакет замразени броколи/ някъде около 400 – 450 г/
100 топено сирене
1 кофичка кисело мляко
около 30 г краве масло
100 г кашкавал
2 с. л. олио
сол- на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварявам броколите в леко посолена вода за около 15 минути , отцеждам ги и ги редя в намазана с олио тавичка. В случая бе керамична и по- малка, но няма значение в каква по вид ще ги печете. Важното е да не е голяма, защото броколите са малко.
Върху тях слагам парченца от сиренето и маслото.
Заливам ги с изцеденото мляко, което леко разнасям с лъжица.
Най- отгоре слагам кашкавала, също нарязан на парченца.
Соля съвсем малко и слагам да се пече.
Фурната ми бе студена заради керамичния съд, но вие можете да си я загреете предварително, ако печете в обикновена тава.
Пекох броколите до загар на кашкавала и ги извадих от фурната.

Консумирахме ги охладени и бяха завидно вкусни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар