Обожавам ги тези броколи и мога
да си ги ям под каквато и да е форма.
Онази вечер реших, че ще ги пека
с „ нещо” на фурна. Искаше ми се да са по- вкуснички, па макар и калоричин.
Реших да ги направя с млечни
продукти.
Мислех да им сложа заквасена
сметана, ама не. Не веднъж съм ползвала цедено кисело мляко за разни заливки и
този път пак посегнах към него.
Уверявам ви, че блюдото стана
много вкусно.
Едно таковааа маслено, мазничко… добричко.
ПРОДУКТИ:
1 пакет замразени
броколи/ някъде около 400 – 450 г/
100 топено сирене
1 кофичка кисело
мляко
около 30 г краве
масло
100 г кашкавал
2 с. л. олио
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварявам броколите в леко
посолена вода за около 15 минути , отцеждам ги и ги редя в намазана с олио
тавичка. В случая бе керамична и по- малка, но няма значение в каква по вид ще
ги печете. Важното е да не е голяма, защото броколите са малко.
Върху тях слагам
парченца от сиренето и маслото.
Заливам ги с
изцеденото мляко, което леко разнасям с лъжица.
Най- отгоре слагам
кашкавала, също нарязан на парченца.
Соля съвсем малко и
слагам да се пече.
Фурната ми бе студена
заради керамичния съд, но вие можете да си я загреете предварително, ако печете
в обикновена тава.
Пекох броколите до
загар на кашкавала и ги извадих от фурната.
Консумирахме ги
охладени и бяха завидно вкусни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар