XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДОБРУДЖАНКИ СЪС СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

събота, 8 август 2015 г.

ДОБРУДЖАНКИ СЪС СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ

Рецептата е много стара и е твърде сполучлива.
Тези солени питки са бързи и чудесни за закуска.
Завити в торбичка, остават мекички до два- три дни.

ПРОДУКТИ:
1 яйце
1 ч. ч. гъсто кисело мляко
1/ 3 ч. ч. олио
250 г натрошено зряло сирене
1 каф. л. сол
1 ч. л. сода
3 ч. ч. брашно

За гарниране:
30 г краве масло
100 г кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцето, млякото, олиото, солта и сиренето се разбъркват с лъжица.
Поетапно се добавя брашното, което предварително е пресято със содата.
Омесва се тесто, което е меко и леко лепне по ръцете.
Къса се от него и в тава, покрита с пекарска хартия, се поставят на разстояние купчинки с неправилна форма.
Върха на всяка една се натиска леко с пръст и в получената дупчица се поставя парченце масло.
Солените питки се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна до приятен загар.
Малко преди да се извадят окончателно, те се поръсват с настъргания кашкавал и се връщат  във фурната за неговото стопяване.
След това се изваждат и се редят върху дървена скаричка, за да се охладят без да се овлажни долната им коричка.
Покриват се с мека кърпа, за да не се втвърдят.
1 август 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар