XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЕЧЕНИ ЧУШКИ В ОЦЕТ И ЧЕСЪН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

сряда, 26 август 2015 г.

ПЕЧЕНИ ЧУШКИ В ОЦЕТ И ЧЕСЪН


Няма някой, който да не ги прави.
 У дома им се прехласваме и през лятото не пропускаме честичко да си ги слагаме на масата.
Аз лично мога да се наям само с тях. Няма значение към коя група ще ги причислите, те са прекрасна храничка за хора, харесващи по- пикантното.
Правя ги и през зимата като ползвам печените чушки, които съм замразила във фризера.

ПРОДУКТИ:
чушки
сол
оцет
захар
олио
вода
чесън
копър
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Чушките се пекат и белят. Тук няма значение дали те ще са с опашките или ще ги  почистите от тях и от семето. Вкусни са и в двата варианта.
Разрязват се леко по дължина, ако не са почистени, за да поемат част от сосеца.
Заливат се с апетитната марина, която се приготвя от посочените горе овкусители.
Количество не мога да препоръчам, защото всеки има свой вкус. Едни предпочитат по- кисело, други- по – солено, трети- по- сладко или мазно.
Чесънът можете да нарежете или скълцате, това също е по ваш избор.
Използването на зелена подправка е отново на вкус. Може копър, може магданоз, а защо не и двете. Някои пък слагат целина. Импровизирайте.
Аз слагам и малко водичка, за да си плуват чушчиците на свобода.
Понякога ги правя и без нея, зависи как са ни са се дояли.

Вземате сиренце  и хлебец, хапвате си, и после ще ви чакам да ми кажете, че сте останали гладни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар