XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПАТЛАДЖАН БЮРЕК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

понеделник, 17 август 2015 г.

ПАТЛАДЖАН БЮРЕК


Лято е и навсякъде сме заобиколени от свеж патладжан. У дома го харесваме, но не винаги го пържим по обичайния начин, а прибягваме към други варианти на неговото приготвяне.
Е, в случая пак е изпържен, но с малко добавки към него. Единственото, което не спазих при приготвянето на бюрека е, че не сложих плънка от намачкано сирене с яйца, а само плочка сиренце. Така съм по- сигурна, че няма да се разтече по време на потапянето в панировката.

ПРОДУКТИ:
2 средно големи патладжана
4- 5  яйца/ в зависимост от тяхната големина/
брашно- толкова супени лъжици, колкото са на брой използваните от вас яйца
2 с. л. вода
1/ 2 пакетче бакпулвер/ 5 г/
сол на вкус
твърдо сирене
олио- за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Патладжаните се нарязват на по- тънки филийки по дължина, които се поставят за около 1 час в солена вода, за да пуснат горчивината и тъмния си сок.
Изваждат се от нея, измиват се обилно със студена вода и се подсушават.
Задължително се пекат в намазана с мазнина тава за около 15 минути или се запържват леко в тиган, защото в противен случай бюрекът ви няма да е вкусен, че даже ще ви прихрупва. Опитах да го приготвя директно без обработка на зеленчука, но изобщо не ми хареса.
Вземат се по две охладени филийки и между тях се слага по една плочка сирене.
Потапят се така… двойни… в панировката, приготвена от посочените продукти.
Бюрекът се изпържва на умерен огън от двете страни до готовност.
Реди се върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
Сервира се леко охладен.

Към него можете да добавите чесново мляко, майонезен сос или каквото още се досетите.
11 август 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар