С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
четвъртък, 9 януари 2025 г.
КРЕМ ПИТА
Един сочен десерт, приготвен от кори за баница , крем и гарнировка по желание.
ПРОДУКТИ:
3 фини кори за баница
30 г краве масло
За крема:
2 яйца
500 мл прясно мляко
2 яйца
5 с. л. захар
30 г масло
2 ванилии
3 с. л. с лек връх брашно
200 мл течна сладкарска сметана
гарнировка – по желание
/ В случая е от орехи и шоколад/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземаме разкопчаваща се форма с диаметър 22 см и я намазваме с масло.
Нареждаме накъсаните на едри парчета и намазани със стопено масло кори.
Печем ги за около 12 минути в предварително загрята на 200 г фурна.
Приготвяме крема като кипваме 400 мл от млякото със захарта.
В него чрез непрекъснато бъркане изсипваме разбитите с миксер яйца, брашно и 100 мл мляко.
Варим крема до неговото сгъстяване.
Отстраняваме го от огъня и в него слагаме маслото.
Разбъркваме много добре до неговото пълно усвояване.
Охлаждаме го като често разбъркваме, за да не хване коричка.
Разбиваме сметаната с миксер и лъжица по лъжица я добавяме към напълно охладения крем.
Получената смес изсипваме върху корите.
Отгоре гарнираме по желание.
В случая смлях в блендер орехови ядки и настъргах млечен шоколад.
Оставяме крем питата в хладилник в продължение на 24 часа, за да омекнат корите и се втвърди крема.
Сервираме сладката пита, нарязана на парчета.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар