XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КРЕМ ПИТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 9 януари 2025 г.

КРЕМ ПИТА

Един сочен десерт, приготвен от кори за баница , крем и гарнировка по желание.
ПРОДУКТИ: 3 фини кори за баница 30 г краве масло За крема: 2 яйца 500 мл прясно мляко 2 яйца 5 с. л. захар 30 г масло 2 ванилии 3 с. л. с лек връх брашно 200 мл течна сладкарска сметана гарнировка – по желание / В случая е от орехи и шоколад/
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Вземаме разкопчаваща се форма с диаметър 22 см и я намазваме с масло. Нареждаме накъсаните на едри парчета и намазани със стопено масло кори. Печем ги за около 12 минути в предварително загрята на 200 г фурна.
Приготвяме крема като кипваме 400 мл от млякото със захарта. В него чрез непрекъснато бъркане изсипваме разбитите с миксер яйца, брашно и 100 мл мляко. Варим крема до неговото сгъстяване. Отстраняваме го от огъня и в него слагаме маслото. Разбъркваме много добре до неговото пълно усвояване. Охлаждаме го като често разбъркваме, за да не хване коричка. Разбиваме сметаната с миксер и лъжица по лъжица я добавяме към напълно охладения крем. Получената смес изсипваме върху корите.
Отгоре гарнираме по желание. В случая смлях в блендер орехови ядки и настъргах млечен шоколад.
Оставяме крем питата в хладилник в продължение на 24 часа, за да омекнат корите и се втвърди крема.
Сервираме сладката пита, нарязана на парчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар