С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
сряда, 15 януари 2025 г.
БЪРЗА ПИЦА С ХЛЯБ
Изостанал ви е малко хляб и в същото време в хладилника се мъдрят някакви остатъци от продукти…
Какво да ги направите ли?
Ами на една бърза пица,
с която ще зарадвате хората в семейството ви.
ПРОДУКТИ:
лютеница
кисели краставички
колбас
сирене
3 яйца
парче краве масло
1/ 2 шепа олио
подправки: сух босилек и черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Начупете хляба на парчета.
Наредете ги плътно едно до друго в тава, намазана с половината олио.
Поръсете ги със стопеното масло.
Върху хляба разхвърляйте нарязаните краставички и колбас.
Отгоре сложете натрошеното сирене и залейте с разбитите с лютеницата и малко сол яйца.
Поръсете пицата с двете подправки и накрая с олиото.
Изпечете пицата в загрята на 180 градуса фурна до получаване на приятна коричка .
Консумирайте я топла.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар