XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БЪРЗА ПИЦА С ХЛЯБ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 15 януари 2025 г.

БЪРЗА ПИЦА С ХЛЯБ

Изостанал ви е малко хляб и в същото време в хладилника се мъдрят някакви остатъци от продукти… Какво да ги направите ли? Ами на една бърза пица, с която ще зарадвате хората в семейството ви.
ПРОДУКТИ: лютеница кисели краставички колбас сирене 3 яйца парче краве масло 1/ 2 шепа олио подправки: сух босилек и черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Начупете хляба на парчета. Наредете ги плътно едно до друго в тава, намазана с половината олио. Поръсете ги със стопеното масло. Върху хляба разхвърляйте нарязаните краставички и колбас.
Отгоре сложете натрошеното сирене и залейте с разбитите с лютеницата и малко сол яйца. Поръсете пицата с двете подправки и накрая с олиото. Изпечете пицата в загрята на 180 градуса фурна до получаване на приятна коричка . Консумирайте я топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар