С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
четвъртък, 16 януари 2025 г.
ПРОЯ
Това е вид царевичен хляб.
Познат е още като просеник, малай, царевична пита, царевична бъркана баница…
Забърква се само за 5 минути и е чудесна закуска за почивните дни.
Ако сте правили мързелива баница или солен кекс, проя е подобно на тях печиво, но в състава си има и царевично брашно.
ПРОДУКТИ:
3 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
6 с. л. олио
1 ч. ч. бяло брашно
1 ч. ч. царевично брашно
1 бакпулвер
200 г сирене- натрошено на едро
щипка сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбъркваме всички продукти.
Намазваме дъното на правоъгълна тава с размери 20/ 30 см.
Поръсваме я с брашно и изсипваме сместа в нея.
Ако тавата е с керамично покритие, я намазваме само с олио.
В случая брашното е излишно.
Печем проята в предварително загрята фурна на около 180 градуса около 30- 35 минути или просто до получаване ня приятен загар.
Изваждаме печивото, оставяме го малко" да си почине", нарязваме го на парчета и го сервираме.
По желание можем да го наръсим с шарена сол.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар