XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ДРОБЕНА БАНИЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 26 януари 2025 г.

ДРОБЕНА БАНИЦА

Най- бързата баница, която съм правила в живота си! Става много сочна, мека, пухкава и въздушна.
ПРОДУКТИ: 1 пакет фини кори за баница / 500 г/ 400 г зряло краве сирене 4 яйца 200 мл газирана вода 1 ч. ч. кисело мляко 1 каф. ч. олио 1/ 2 каф. ч. царевично брашно 1 бакпулвер щипка сол За поръсване: 1 супена лъжица сусам или 1 чаена лъжичка шарена сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Разбиваме яйцата с миксер. Към тях добавяме млякото, водата, олиото, брашното, солта и бакпулвера, а накрая и натрошеното сирене. Разбъркваме добре.
Нарязваме корите на парчета, слагаме ги в сместа и отново разбъркваме бавно и внимателно, докато корите се навлажнят напълно. Изсипваме всичко това в добре намазана с олио тава с диаметър 30 см. Отгоре поръсваме със сусам или шарена сол.
Печем баницата в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 15 минути, след което намаляваме температурата на 180 градуса и продължаваме печенето до получаването на лек и приятен загар. Изваждаме я, оставяме я да се поохлади и я нарязваме на парчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар