С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
неделя, 26 януари 2025 г.
ДРОБЕНА БАНИЦА
Най- бързата баница, която съм правила в живота си!
Става много сочна, мека, пухкава и въздушна.
ПРОДУКТИ:
1 пакет фини кори за баница / 500 г/
400 г зряло краве сирене
4 яйца
200 мл газирана вода
1 ч. ч. кисело мляко
1 каф. ч. олио
1/ 2 каф. ч. царевично брашно
1 бакпулвер
щипка сол
За поръсване:
1 супена лъжица сусам или 1 чаена лъжичка шарена сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата с миксер.
Към тях добавяме млякото, водата, олиото, брашното, солта и бакпулвера, а накрая и натрошеното сирене.
Разбъркваме добре.
Нарязваме корите на парчета, слагаме ги в сместа и отново разбъркваме бавно и внимателно, докато корите се навлажнят напълно.
Изсипваме всичко това в добре намазана с олио тава с диаметър 30 см.
Отгоре поръсваме със сусам или шарена сол.
Печем баницата в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 15 минути, след което намаляваме температурата на 180 градуса и продължаваме печенето до получаването на лек и приятен загар.
Изваждаме я, оставяме я да се поохлади и я нарязваме на парчета.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар