С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
вторник, 21 януари 2025 г.
ПИЛЕ С ГЪБИ И ЧЕДЪР НА ТИГАН
Много бързо, много вкусно и сочно ястие.
Като добавка към него нека да сложим чаша хубаво бяло вино…
ПРОДУКТИ:
400 г пилешки гърди
200 г печурки
100 г сирене Чедър
200 мл течна готварска сметана
3 с. л. олио
щипка млян черен пипер
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на хапки, посоляваме го леко и го пържим до готовност в горещото олио.
Изваждаме го и в същата мазнина запържваме и гъбите, нарязани на четири.
След като те станат готови, към тях добавяме парченцата сирене.
Наливаме и сметаната.
Бъркаме и готвим ястието 2 минути.
Връщаме пилешкото месо обратно в съда.
Овкусяваме с черния пипер и отстраняваме тигана от котлона.
Сервираме ястието топло и с чаша винце.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)





Няма коментари:
Публикуване на коментар