XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ С ГЪБИ И ЧЕДЪР НА ТИГАН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 21 януари 2025 г.

ПИЛЕ С ГЪБИ И ЧЕДЪР НА ТИГАН

Много бързо, много вкусно и сочно ястие. Като добавка към него нека да сложим чаша хубаво бяло вино…
ПРОДУКТИ: 400 г пилешки гърди 200 г печурки 100 г сирене Чедър 200 мл течна готварска сметана 3 с. л. олио щипка млян черен пипер сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Нарязваме месото на хапки, посоляваме го леко и го пържим до готовност в горещото олио. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме и гъбите, нарязани на четири.
След като те станат готови, към тях добавяме парченцата сирене. Наливаме и сметаната.
Бъркаме и готвим ястието 2 минути. Връщаме пилешкото месо обратно в съда. Овкусяваме с черния пипер и отстраняваме тигана от котлона.
Сервираме ястието топло и с чаша винце.

Няма коментари:

Публикуване на коментар