С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
вторник, 7 януари 2025 г.
ЗАПЕКАНКА С КАЙМА И ЯЙЦА
Бързо и засищащо ястие, подходящо за вечеря в забързаното ежедневие.
Като гарнитура към запеканката можем да сложим печени или сурови зеленчуци.
ПРОДУКТИ:
500 г кайма смес / 50 % свинско и 50% телешко/
1 средно голяма глава кромид лук
5 скилидки чесън
1 каф. ч. галета
5 яйца
хималайска сол- на вкус
щипка млян черен пипер
шепа нарязан свеж магданоз
3 с. л. олио
около 50 мл вода
НАЧИНА НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме лука и чесъна на дребно и ги запържваме в тиган със сгорещеното олио.
Добавяме водата, разделена на три части, за да омекнат двата вида лук по- бързо.
Слагаме каймата, посоляваме я и запържваме и нея, докато се разпадне на малки парченца.
Отстраняваме тигана и овкусяваме с черния пипер и нарязания на ситно магданоз.
Добавяме галетата и леко разбитите яйца.
Разбъркваме сместа и я изсипваме в малка правоъгълна тавичка, покрита с пекарска хартия.
Печем ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 30 минути.
Изваждаме запеканката и я оставяме малко да се поохлади.
Нарязваме я на парчета и я сервираме с гарнитура по желание.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар