XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЛИСИРАНИ СПАНАЧЕНИ БАНИЧКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 14 януари 2025 г.

ПЛИСИРАНИ СПАНАЧЕНИ БАНИЧКИ

Хрупкави и вкусни домашни банички, които се приготвят много бързо. Изключително подходящи за закуска в забързаното ни ежедневие.
ПРОДУКТИ: 1 пакет фини кори за баница/ 400 г/ 300 г зряло сирене 3 яйца 200 г спанак 1 непълна каф. ч. олио сол- при необходимост Подправки: млян черен пипер, чубрица, шарена сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Приготвяме плънка от натрошеното на едро сирене, нарязаният на парченца спанак, яйцата и подправките.
Разбъркваме сместа съвсем леко, колкото да се смесят продуктите. Вземаме по две кори и ги поръсваме с 2 с. л. олио. Нагъваме ги на късата им страна като плисе.
В единия край слагаме от плънката и ги навиваме на руло.
Получените банички нареждаме в намазнена правоъгълна тава. Намазваме ги с олио и отгоре. Печем ги около 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изваждаме ги, когато вече са придобили лек и приятен загар.
Поднасяме ги топли, докато са още хрупкави.

Няма коментари:

Публикуване на коментар