С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
вторник, 14 януари 2025 г.
ПЛИСИРАНИ СПАНАЧЕНИ БАНИЧКИ
Хрупкави и вкусни домашни банички, които се приготвят много бързо.
Изключително подходящи за закуска в забързаното ни ежедневие.
ПРОДУКТИ:
1 пакет фини кори за баница/ 400 г/
300 г зряло сирене
3 яйца
200 г спанак
1 непълна каф. ч. олио
сол- при необходимост
Подправки:
млян черен пипер, чубрица, шарена сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвяме плънка от натрошеното на едро сирене, нарязаният на парченца спанак, яйцата и подправките.
Разбъркваме сместа съвсем леко, колкото да се смесят продуктите.
Вземаме по две кори и ги поръсваме с 2 с. л. олио.
Нагъваме ги на късата им страна като плисе.
В единия край слагаме от плънката и ги навиваме на руло.
Получените банички нареждаме в намазнена правоъгълна тава.
Намазваме ги с олио и отгоре.
Печем ги около 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изваждаме ги, когато вече са придобили лек и приятен загар.
Поднасяме ги топли, докато са още хрупкави.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар