С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
вторник, 14 януари 2025 г.
ПЛИСИРАНИ СПАНАЧЕНИ БАНИЧКИ
Хрупкави и вкусни домашни банички, които се приготвят много бързо.
Изключително подходящи за закуска в забързаното ни ежедневие.
ПРОДУКТИ:
1 пакет фини кори за баница/ 400 г/
300 г зряло сирене
3 яйца
200 г спанак
1 непълна каф. ч. олио
сол- при необходимост
Подправки:
млян черен пипер, чубрица, шарена сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвяме плънка от натрошеното на едро сирене, нарязаният на парченца спанак, яйцата и подправките.
Разбъркваме сместа съвсем леко, колкото да се смесят продуктите.
Вземаме по две кори и ги поръсваме с 2 с. л. олио.
Нагъваме ги на късата им страна като плисе.
В единия край слагаме от плънката и ги навиваме на руло.
Получените банички нареждаме в намазнена правоъгълна тава.
Намазваме ги с олио и отгоре.
Печем ги около 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Изваждаме ги, когато вече са придобили лек и приятен загар.
Поднасяме ги топли, докато са още хрупкави.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар