XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: НАЙ- ШОКОЛАДОВОТО БРАУНИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 6 януари 2025 г.

НАЙ- ШОКОЛАДОВОТО БРАУНИ

На любителите на шоколадовите десерти това брауни ще допадне много. То е с напукана и хрупкава коричка и с приятна мека вътрешност. Приготвянето му е бързо и много лесно.
ПРОДУКТИ: 4 яйца 1 ч. ч. захар 200 г краве масло 250 г шоколад / аз ползвам натурален и млечен/ 100 г смлени орехи 150 г брашно 1 каф. л. есенция Ванилия 1 каф. л. есенция Ром 1 с. л. олио- за намазване на тавата НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Като за начало стопяваме шоколада с маслото на водна баня. Оставяме сместа да се охлади като я разбъркваме 3- 4 пъти. С помощта на миксер разбиваме яйцата със захарта. Добавяме орехите, есенцията и брашното като бъркаме бавно. Накрая изсипваме и шоколадовата смес. Разстиламе готовата смес в правоъгълна тава с размери 20/ 30 см и незалепващо дъно, която предварително сме намазали с олиото.
Печем браунито в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. Не трябва да забравяме, че този важен процес зависи от точната големина на тавата и начина на печене на печката. Ако малко го препечем, то ще стане със суха вътрешност.
Охлаждаме десерта напълно и след това го нарязваме на малки парчета. При правилно съхранение той може да издържи до 1 седмица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар