С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
понеделник, 6 януари 2025 г.
НАЙ- ШОКОЛАДОВОТО БРАУНИ
На любителите на шоколадовите десерти това брауни ще допадне много.
То е с напукана и хрупкава коричка и с приятна мека вътрешност.
Приготвянето му е бързо и много лесно.
ПРОДУКТИ:
4 яйца
1 ч. ч. захар
200 г краве масло
250 г шоколад / аз ползвам натурален и млечен/
100 г смлени орехи
150 г брашно
1 каф. л. есенция Ванилия
1 каф. л. есенция Ром
1 с. л. олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Като за начало стопяваме шоколада с маслото на водна баня.
Оставяме сместа да се охлади като я разбъркваме 3- 4 пъти.
С помощта на миксер разбиваме яйцата със захарта.
Добавяме орехите, есенцията и брашното като бъркаме бавно.
Накрая изсипваме и шоколадовата смес.
Разстиламе готовата смес в правоъгълна тава с размери 20/ 30 см и незалепващо дъно, която предварително сме намазали с олиото.
Печем браунито в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.
Не трябва да забравяме, че този важен процес зависи от точната големина на тавата и начина на печене на печката.
Ако малко го препечем, то ще стане със суха вътрешност.
Охлаждаме десерта напълно и след това го нарязваме на малки парчета.
При правилно съхранение той може да издържи до 1 седмица.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар