XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ ЧИМИЧУРИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 23 януари 2025 г.

ПИЛЕ ЧИМИЧУРИ

Това аржентинско ястие ще ви накара истински да се насладите на ароматно печено пилешко на фурна.
ПРОДУКТИ / за 4 порции/: 8 парти пилешки бутчета 3 с.л. зехтин сол- на вкус 4 скилидки чесън 100 мл бяло вино За сос Чимичури: 1 червена чушка парче люта чушка 1 връзка зелен лук 4 скилидки чесън 1/ 2 връзка магданоз шепа риган 2 с. л. сок от лимон 1/ 2 каф. ч. зехтин сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Аржентинският сос Чимичури може да се използва за гарниране на различни меса или като невероятно сполучлива марината. В тази рецепта ще го приложим и в двата варианта. Нарязваме на ситно чушките, лука, чесъна и зелените подправки. Към тях добавяме лимоновия сок, зехтина и сол на вкус. Разбъркваме всичко и го слагаме в блендер. Смиламе го.
Заделямемалко от приготвеното чимичурии с останалото намазваме обилнопосолените пилешки бутчета. Оставяме ги да се мариноват за 2-3 часа в хладилника. Слагаме месото със соса в тавичка, намазана с 3 с.л. зехтин. Отстрани внимателно наливаме виното. Между месото разпределяме скилидките чесън, разполовени надлъжно.
Печем ястието на 180 градуса в предварително загрята фурна 20 минути. След това увеличаваме на 200 градуса и печем до получаване на приятен златист загар. Готовото пилешко гарнираме с останалия сос Чимичури. По този начин приготвено ние получаваме страхотен вариант за печено пилешко месце. По същата рецепта можем да направим и цяло пиле.

Няма коментари:

Публикуване на коментар