С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
четвъртък, 23 януари 2025 г.
ПИЛЕ ЧИМИЧУРИ
Това аржентинско ястие ще ви накара истински да се насладите на ароматно печено пилешко на фурна.
ПРОДУКТИ / за 4 порции/:
8 парти пилешки бутчета
3 с.л. зехтин
сол- на вкус
4 скилидки чесън
100 мл бяло вино
За сос Чимичури:
1 червена чушка
парче люта чушка
1 връзка зелен лук
4 скилидки чесън
1/ 2 връзка магданоз
шепа риган
2 с. л. сок от лимон
1/ 2 каф. ч. зехтин
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Аржентинският сос Чимичури може да се използва за гарниране на различни меса или като невероятно сполучлива марината.
В тази рецепта ще го приложим и в двата варианта.
Нарязваме на ситно чушките, лука, чесъна и зелените подправки.
Към тях добавяме лимоновия сок, зехтина и сол на вкус.
Разбъркваме всичко и го слагаме в блендер.
Смиламе го.
Заделямемалко от приготвеното чимичурии с останалото намазваме обилнопосолените пилешки бутчета.
Оставяме ги да се мариноват за 2-3 часа в хладилника.
Слагаме месото със соса в тавичка, намазана с 3 с.л. зехтин.
Отстрани внимателно наливаме виното.
Между месото разпределяме скилидките чесън, разполовени надлъжно.
Печем ястието на 180 градуса в предварително загрята фурна 20 минути.
След това увеличаваме на 200 градуса и печем до получаване на приятен златист загар.
Готовото пилешко гарнираме с останалия сос Чимичури.
По този начин приготвено ние получаваме страхотен вариант за печено пилешко месце.
По същата рецепта можем да направим и цяло пиле.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар