С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
четвъртък, 23 януари 2025 г.
ПИЛЕ ЧИМИЧУРИ
Това аржентинско ястие ще ви накара истински да се насладите на ароматно печено пилешко на фурна.
ПРОДУКТИ / за 4 порции/:
8 парти пилешки бутчета
3 с.л. зехтин
сол- на вкус
4 скилидки чесън
100 мл бяло вино
За сос Чимичури:
1 червена чушка
парче люта чушка
1 връзка зелен лук
4 скилидки чесън
1/ 2 връзка магданоз
шепа риган
2 с. л. сок от лимон
1/ 2 каф. ч. зехтин
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Аржентинският сос Чимичури може да се използва за гарниране на различни меса или като невероятно сполучлива марината.
В тази рецепта ще го приложим и в двата варианта.
Нарязваме на ситно чушките, лука, чесъна и зелените подправки.
Към тях добавяме лимоновия сок, зехтина и сол на вкус.
Разбъркваме всичко и го слагаме в блендер.
Смиламе го.
Заделямемалко от приготвеното чимичурии с останалото намазваме обилнопосолените пилешки бутчета.
Оставяме ги да се мариноват за 2-3 часа в хладилника.
Слагаме месото със соса в тавичка, намазана с 3 с.л. зехтин.
Отстрани внимателно наливаме виното.
Между месото разпределяме скилидките чесън, разполовени надлъжно.
Печем ястието на 180 градуса в предварително загрята фурна 20 минути.
След това увеличаваме на 200 градуса и печем до получаване на приятен златист загар.
Готовото пилешко гарнираме с останалия сос Чимичури.
По този начин приготвено ние получаваме страхотен вариант за печено пилешко месце.
По същата рецепта можем да направим и цяло пиле.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар