С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
петък, 17 януари 2025 г.
СВИНСКИ РЕБЪРЦА ПО СЕЛСКИ
Времето е студено и отворя възможност за по- често консумиране на свинско месо.
Затова днешното ми предложение е за едни крехки ребърца, изпечени заедно със зеленчуците.
И да не забравите домашното червено вино!
ПРОДУКТИ:
500г свински ребърца
3 големи глави кромид лук
3 чушки- 2 червени и 1 зелена
3 домата
4 с. л. олио
50 мл бяло вино
магданоз
За овкусяване на ребърцата:
сол, 1 каф. л. млян черен пипер, 1 каф. л. червен пипер, чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме лука на едро, чушките на кръгчета и доматите на кубчета.
Посоляваме ги на вкус, разбъркваме ги и ги слагаме на дъното на намазана с олио не голяма тава.
Посоляваме и ребърцата и ги овкусяваме с посочените подправки.
Редим ги върху зеленчуците.
Поръсваме всичко с олиото.
Отстрани наливаме виното.
Печем ястието на 220 градуса в продължение на 1 час или докато се поизпари течността.
Изваждаме го, поръсваме го с нарязан магданоз и го сервираме топло.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар