XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СВИНСКИ РЕБЪРЦА ПО СЕЛСКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 17 януари 2025 г.

СВИНСКИ РЕБЪРЦА ПО СЕЛСКИ

Времето е студено и отворя възможност за по- често консумиране на свинско месо. Затова днешното ми предложение е за едни крехки ребърца, изпечени заедно със зеленчуците. И да не забравите домашното червено вино!
ПРОДУКТИ: 500г свински ребърца 3 големи глави кромид лук 3 чушки- 2 червени и 1 зелена 3 домата 4 с. л. олио 50 мл бяло вино магданоз За овкусяване на ребърцата: сол, 1 каф. л. млян черен пипер, 1 каф. л. червен пипер, чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Нарязваме лука на едро, чушките на кръгчета и доматите на кубчета. Посоляваме ги на вкус, разбъркваме ги и ги слагаме на дъното на намазана с олио не голяма тава.
Посоляваме и ребърцата и ги овкусяваме с посочените подправки. Редим ги върху зеленчуците. Поръсваме всичко с олиото. Отстрани наливаме виното.
Печем ястието на 220 градуса в продължение на 1 час или докато се поизпари течността. Изваждаме го, поръсваме го с нарязан магданоз и го сервираме топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар