С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
неделя, 19 януари 2025 г.
ТРИЪГЪЛНИ БАНИЧКИ С БИВОЛСКО СИРЕНЕ
Възможно най- бързите за направа банички.
За разлика от голямата баница, която нарязваме след изпичането и, те не засъхват, защото са приготвени
„ на парче”.
ПРОДУКТИ / за 8 банички/:
8 фини кори за баница
За плънката:
2 яйца
3 с. л. кисело мляко
200 г зряло биволско сирене
1 бакпулвер
50 г краве масло
2 с. л. олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземаме една кора и я намазваме със стопеното масло.
Сгъваме я по дължина навътре на две.
Получаваме лента от три слоя.
Намазваме я с 2 с. л. от плънката, която приготвяме от разбитите яйца, млякото, бакпулвера и едро натрошеното сирене.
Сгъваме лентата на триъгълници.
Нареждаме баничките на разстояние в намазана
с масло правоъгълна тава.
Всяка една помазваме отгоре с останалата част от плънката.
Печем ги в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути или докато получат лек и приятен загар.
Изваждаме ги и консумираме топли.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар