XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТРИЪГЪЛНИ БАНИЧКИ С БИВОЛСКО СИРЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 19 януари 2025 г.

ТРИЪГЪЛНИ БАНИЧКИ С БИВОЛСКО СИРЕНЕ

Възможно най- бързите за направа банички. За разлика от голямата баница, която нарязваме след изпичането и, те не засъхват, защото са приготвени „ на парче”.
ПРОДУКТИ / за 8 банички/: 8 фини кори за баница За плънката: 2 яйца 3 с. л. кисело мляко 200 г зряло биволско сирене 1 бакпулвер 50 г краве масло 2 с. л. олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Вземаме една кора и я намазваме със стопеното масло. Сгъваме я по дължина навътре на две. Получаваме лента от три слоя. Намазваме я с 2 с. л. от плънката, която приготвяме от разбитите яйца, млякото, бакпулвера и едро натрошеното сирене.
Сгъваме лентата на триъгълници.
Нареждаме баничките на разстояние в намазана с масло правоъгълна тава. Всяка една помазваме отгоре с останалата част от плънката. Печем ги в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути или докато получат лек и приятен загар.
Изваждаме ги и консумираме топли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар