XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТОПЪЛ МЛИН

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

петък, 31 януари 2025 г.

ТОПЪЛ МЛИН

И както започва едно детско стихотворение „ Гарван грачи на комин, Кума Лиса точи млин…“ В случая Маргарита предлага рецепта за топъл и вкусен млин…
ПРОДУКТИ: 3 яйца 1 ч. ч. кисело мляко 1/ 2 каф. ч. олио 2 ч. ч. брашно 150 г сирене 150 г кашкавал щипка сол 1 бакпулвер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Разбиваме много добре яйцата със солта. Към тях постепенно добавяме млякото, олиото и брашното, което предварително сме смесили с набухвателя. Слагаме сиренето, натрошено на едро, и настъргания на едро ренде кашкавал. Разбъркваме сместа. Изсипваме я в намазана с олио правоъгълна тава с размери 20/ 30 см.
Печем млина в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 35- 40 минути.
Изваждаме го, оставяме го да се поохлади и го нарязваме на парчета. Поднасяме го леко топъл. Ще ви се стори, че е вглетен, но не е. Стои „ мокър”, защото в него има доста сирене и кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар