С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
петък, 31 януари 2025 г.
ТОПЪЛ МЛИН
И както започва едно детско стихотворение
„ Гарван грачи на комин, Кума Лиса точи млин…“
В случая Маргарита предлага рецепта за топъл и вкусен млин…
ПРОДУКТИ:
3 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1/ 2 каф. ч. олио
2 ч. ч. брашно
150 г сирене
150 г кашкавал
щипка сол
1 бакпулвер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме много добре яйцата със солта.
Към тях постепенно добавяме млякото, олиото и брашното, което предварително сме смесили с набухвателя.
Слагаме сиренето, натрошено на едро, и настъргания на едро ренде кашкавал.
Разбъркваме сместа.
Изсипваме я в намазана с олио правоъгълна тава с размери 20/ 30 см.
Печем млина в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 35- 40 минути.
Изваждаме го, оставяме го да се поохлади и го нарязваме на парчета.
Поднасяме го леко топъл.
Ще ви се стори, че е вглетен, но не е.
Стои „ мокър”, защото в него има доста сирене и кашкавал.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар