XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ С ОРИЗ И МОРКОВИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 2 февруари 2025 г.

ПИЛЕ С ОРИЗ И МОРКОВИ

Рецепта за пиле с ориз, но приготвен малко по- различно. Морковът, сложен в ястието, придава сладост и цвят на ориза, а дафиновия лист- интересен вкус.
ПРОДУКТИ: 1 маломерно пиле 200 г бял ориз 1 глава кромид лук 1 морков 4 с. л. олио сол- на вкус 1 ч. л. млян черен пипер 1 дафинов лист червен пипер- за поръсване на месото и на самото ястие НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Нарязваме пилето на порции, осоляваме го и го подправяме с малко червен пипер. Слагаме го в тава и го печем от страната без кожа на 200 градуса за 20 минути.
Измиваме ориза добре, след което го заливаме с 500 мл студена вода и го оставяме 20 минути в нея, за да се накисне. Запържваме в гореща мазнина нарязания на дребно лук и настъргания морков.
Добавяме отцедения ориз и го запържваме съвсем за кратко, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер, слагаме дафиновия лист, начупен на четири, и заливаме с 600 мл гореща вода. Оставяме го да заври. Изваждаме месото от тавата и в нея изсипваме горещия ориз. Върху него подреждаме порциите месо, но обърнати с кожата нагоре. Поръсваме ястието с малко червен пипер и го печем на най-ниската част на фурната на 150 градуса за около 40 минути.
Изваждаме и сервираме пилешкото с ориз топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар