С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
неделя, 2 февруари 2025 г.
ПИЛЕ С ОРИЗ И МОРКОВИ
Рецепта за пиле с ориз, но приготвен малко по- различно.
Морковът, сложен в ястието, придава сладост и цвят на ориза, а дафиновия лист- интересен вкус.
ПРОДУКТИ:
1 маломерно пиле
200 г бял ориз
1 глава кромид лук
1 морков
4 с. л. олио
сол- на вкус
1 ч. л. млян черен пипер
1 дафинов лист
червен пипер- за поръсване на месото и на самото ястие
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме пилето на порции, осоляваме го и го подправяме с малко червен пипер.
Слагаме го в тава и го печем от страната без кожа на 200 градуса за 20 минути.
Измиваме ориза добре, след което го заливаме с 500 мл студена вода и го оставяме 20 минути в нея, за да се накисне.
Запържваме в гореща мазнина нарязания на дребно лук и настъргания морков.
Добавяме отцедения ориз и го запържваме съвсем за кратко, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер, слагаме дафиновия лист, начупен на четири, и заливаме с 600 мл гореща вода.
Оставяме го да заври.
Изваждаме месото от тавата и в нея изсипваме горещия ориз.
Върху него подреждаме порциите месо, но обърнати с кожата нагоре.
Поръсваме ястието с малко червен пипер и го печем на най-ниската част на фурната на 150 градуса за около 40 минути.
Изваждаме и сервираме пилешкото с ориз топло.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар