С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
събота, 22 февруари 2025 г.
СЛАДКИШ С ЛОКУМ И СТАФИДИ
Много бърз и пухкав сладкиш.
Елементарен и семпъл…
ПРОДУКТИ:
4 яйца
1 и 1/ 2 ч. ч. захар
6 с. л. олио
1 ч. ч. кисело мляко
2 ванилии
2 и 1/ 2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 кутия локум
30 г стафиди
пудра захар- за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата със захарта до пухкава пяна.
Изсипваме олиото, млякото и ванилията.
Лъжица по лъжица добавяме пресятото и смесено с бакпулвера брашно.
В получената смес слагаме предварително накиснатите в топла вода и отцедени стафиди.
Разстиламе кексовото тесто в намазана с олио незалепваща правоъгълна тава с размери 30/ 20 см.
Отгоре нареждаме локума, нарязан на парченца.
Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса в продължение на 35 минути.
Изваждаме го, оставяме го да се охлади, поръсваме го с пудра захар и го консумираме с чаша топло мляко.
22. 02. 2025 г
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар