XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЛАДКИШ С ЛОКУМ И СТАФИДИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

събота, 22 февруари 2025 г.

СЛАДКИШ С ЛОКУМ И СТАФИДИ

Много бърз и пухкав сладкиш. Елементарен и семпъл…
ПРОДУКТИ: 4 яйца 1 и 1/ 2 ч. ч. захар 6 с. л. олио 1 ч. ч. кисело мляко 2 ванилии 2 и 1/ 2 ч. ч. брашно 1 бакпулвер 1 кутия локум 30 г стафиди пудра захар- за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Разбиваме яйцата със захарта до пухкава пяна. Изсипваме олиото, млякото и ванилията. Лъжица по лъжица добавяме пресятото и смесено с бакпулвера брашно. В получената смес слагаме предварително накиснатите в топла вода и отцедени стафиди. Разстиламе кексовото тесто в намазана с олио незалепваща правоъгълна тава с размери 30/ 20 см. Отгоре нареждаме локума, нарязан на парченца.
Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса в продължение на 35 минути.
Изваждаме го, оставяме го да се охлади, поръсваме го с пудра захар и го консумираме с чаша топло мляко.
22. 02. 2025 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар