С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
вторник, 18 февруари 2025 г.
ПИЛЕ С КИНОА И ЗЕЛЕНЧУЦИ
Да разчупим малко традиционното ястие пиле с ориз и вместо него да ползваме киноа.
Киноата е полезна и лека за организма ни.
В съчетание със зеленчуци, ние получаваме вкусно и сочно ястие.
ПРОДУКТИ:
500 г пилешко месо от бутче
1 ч. ч. киноа
1 глава кромид лук
2 нарязани чушки
1 морков
200 г броколи
100 г спанак
5- 6 скилидки чесън
сол- на вкус
щипка млян черен пипер
суха подправка- по желание и по ваш вкус
3 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на хапки, посоляваме го леко и го запържваме в горещата мазнина.
Слагаме всички зеленчуци, нарязани на парчета, и ги запържваме.
Добавяме киноата и малко вода.
Солим още веднъж, ако е необходимо.
Доливаме още вода, докато киноата и зеленчуците се сготвят напълно.
Овкусяваме с черния пипер и сухата подправка и сервираме на порции.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар