XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ С КИНОА И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 18 февруари 2025 г.

ПИЛЕ С КИНОА И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Да разчупим малко традиционното ястие пиле с ориз и вместо него да ползваме киноа. Киноата е полезна и лека за организма ни. В съчетание със зеленчуци, ние получаваме вкусно и сочно ястие.
ПРОДУКТИ: 500 г пилешко месо от бутче 1 ч. ч. киноа 1 глава кромид лук 2 нарязани чушки 1 морков 200 г броколи 100 г спанак 5- 6 скилидки чесън сол- на вкус щипка млян черен пипер суха подправка- по желание и по ваш вкус 3 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Нарязваме месото на хапки, посоляваме го леко и го запържваме в горещата мазнина.
Слагаме всички зеленчуци, нарязани на парчета, и ги запържваме.
Добавяме киноата и малко вода. Солим още веднъж, ако е необходимо. Доливаме още вода, докато киноата и зеленчуците се сготвят напълно.
Овкусяваме с черния пипер и сухата подправка и сервираме на порции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар