С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
четвъртък, 6 февруари 2025 г.
КАВЪРМА С ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ И ГЪБИ
ПРОДУКТИ:
1 кг пилешки воденички
3 глави кромид лук
300 г пресни печурки
2 моркова
2 печени чушки
1 каф. ч. стерилизирани домати
1 каф. ч. бульон от сварените воденички
3 скилидки чесън
5 с.л. олио
сол- на вкус
1 щипка захар
шепа магданоз
1 каф. л. червен пипер
щипка черен пипер
кашкавал- за поръсване по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагаме воденичките в подсолена вода в тенджера под налягане.
След като налягането се повиши, варим 20 мин.
Нарязваме лука на полумесеци и го задушаваме на бавен огън в олиото.
Нарязваме печурките на едро и морковите на люспи и ги добавяме към омекналия лук.
Задушаваме под капак още десетина минути.
Разрязваме вече сварените воденички на две, прибавяме ги към омекналите зеленчуци, заедно с нарязаните печени чушки.
Добавяме ситно нарязаните домати и бульона.
Поръсваме със сол, захар, червен и черен млян пипер.
Готвим кавърмата, докато ни хареса на гъстота.
Поръсваме с нарязания магданоз.
При сервиране настъргваме кашкавал, ако пожелаем.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар