XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КАВЪРМА С ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ И ГЪБИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 6 февруари 2025 г.

КАВЪРМА С ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ И ГЪБИ

ПРОДУКТИ: 1 кг пилешки воденички 3 глави кромид лук 300 г пресни печурки 2 моркова 2 печени чушки 1 каф. ч. стерилизирани домати 1 каф. ч. бульон от сварените воденички 3 скилидки чесън 5 с.л. олио сол- на вкус 1 щипка захар шепа магданоз 1 каф. л. червен пипер щипка черен пипер кашкавал- за поръсване по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Слагаме воденичките в подсолена вода в тенджера под налягане. След като налягането се повиши, варим 20 мин. Нарязваме лука на полумесеци и го задушаваме на бавен огън в олиото.
Нарязваме печурките на едро и морковите на люспи и ги добавяме към омекналия лук. Задушаваме под капак още десетина минути.
Разрязваме вече сварените воденички на две, прибавяме ги към омекналите зеленчуци, заедно с нарязаните печени чушки. Добавяме ситно нарязаните домати и бульона. Поръсваме със сол, захар, червен и черен млян пипер. Готвим кавърмата, докато ни хареса на гъстота. Поръсваме с нарязания магданоз. При сервиране настъргваме кашкавал, ако пожелаем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар