С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
четвъртък, 6 февруари 2025 г.
КАВЪРМА С ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ И ГЪБИ
ПРОДУКТИ:
1 кг пилешки воденички
3 глави кромид лук
300 г пресни печурки
2 моркова
2 печени чушки
1 каф. ч. стерилизирани домати
1 каф. ч. бульон от сварените воденички
3 скилидки чесън
5 с.л. олио
сол- на вкус
1 щипка захар
шепа магданоз
1 каф. л. червен пипер
щипка черен пипер
кашкавал- за поръсване по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Слагаме воденичките в подсолена вода в тенджера под налягане.
След като налягането се повиши, варим 20 мин.
Нарязваме лука на полумесеци и го задушаваме на бавен огън в олиото.
Нарязваме печурките на едро и морковите на люспи и ги добавяме към омекналия лук.
Задушаваме под капак още десетина минути.
Разрязваме вече сварените воденички на две, прибавяме ги към омекналите зеленчуци, заедно с нарязаните печени чушки.
Добавяме ситно нарязаните домати и бульона.
Поръсваме със сол, захар, червен и черен млян пипер.
Готвим кавърмата, докато ни хареса на гъстота.
Поръсваме с нарязания магданоз.
При сервиране настъргваме кашкавал, ако пожелаем.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)





Няма коментари:
Публикуване на коментар