XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕШКО РОЛЕ ВЪРХУ КАРТОФКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 23 февруари 2025 г.

ПИЛЕШКО РОЛЕ ВЪРХУ КАРТОФКИ

Леко ястие от пилешки гърди, а самите те са напълнени с няколко вкусотийки…
ПРОДУКТИ: 1 брой пилешки гърди За овкусяване на гърдите: 1 с. л. горчица 2 щипки млян черен пипер За плънката: 100 г синьо сирене 100 г кашкавал 2 моркова от туршия 2 кисели краставички За картофената подложка: 4 средно големи картофа 50 г масло сол щипка млян черен пипер клонка розмарин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Пилешките гърди разделяме на две части и ги начукваме. Намазваме ги с горчицата и ги поръсваме с черния пипер. Върху тях нареждаме нарязаните на тънки филии краставички, моркови, сирене и кашкавал.
Завиваме ги на рулца. В намазан с олио глинен съд за печене слагаме необелените, нарязани на по- едри парчета и посолени картофи. Поръсваме ги с щипка черен пипер. Отгоре слагаме парченца масло.
Върху картофената подложка поставяме пилешките ролета, намазани с олио и поръсени с щипка черен пипер.
Слагаме и клонката розмарин.
Завиваме ястието с пекарско фолио. Слагаме го в студена фурна, след което я включваме на максимални градуси. Печем така в продължение на 20 минути. Намаляваме температурата на 180 градуса и продължаваме печенето още 1 час. Отстраняваме фолиото и доизпичаме още малко, докато ролетата придобият лек и приятен загар.
Сервираме ги нарязани в съседство с малко картофки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар