С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
неделя, 23 февруари 2025 г.
ПИЛЕШКО РОЛЕ ВЪРХУ КАРТОФКИ
Леко ястие от пилешки гърди, а самите те са напълнени с няколко вкусотийки…
ПРОДУКТИ:
1 брой пилешки гърди
За овкусяване на гърдите:
1 с. л. горчица
2 щипки млян черен пипер
За плънката:
100 г синьо сирене
100 г кашкавал
2 моркова от туршия
2 кисели краставички
За картофената подложка:
4 средно големи картофа
50 г масло
сол
щипка млян черен пипер
клонка розмарин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешките гърди разделяме на две части и ги начукваме.
Намазваме ги с горчицата и ги поръсваме с черния пипер.
Върху тях нареждаме нарязаните на тънки филии краставички, моркови, сирене и кашкавал.
Завиваме ги на рулца.
В намазан с олио глинен съд за печене слагаме необелените, нарязани на по- едри парчета и посолени картофи.
Поръсваме ги с щипка черен пипер.
Отгоре слагаме парченца масло.
Върху картофената подложка поставяме пилешките ролета, намазани с олио и поръсени с щипка черен пипер.
Слагаме и клонката розмарин.
Завиваме ястието с пекарско фолио.
Слагаме го в студена фурна, след което я включваме на максимални градуси.
Печем така в продължение на 20 минути.
Намаляваме температурата на 180 градуса и продължаваме печенето още 1 час.
Отстраняваме фолиото и доизпичаме още малко, докато ролетата придобият лек и приятен загар.
Сервираме ги нарязани в съседство с малко картофки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)








Няма коментари:
Публикуване на коментар