С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
вторник, 11 февруари 2025 г.
МЕДЕНИ СЪРЧИЦА С ДЖИНДЖИФИЛ
По повод ПРАЗНИКА НА ЛЮБОВТА и заради това, че толкова много обичам да си правя красиви неща, да си ги редя и да им се радвам, да радвам и близките си хора, правя тези сърчица, които връзвам с подаръчни панделки по двечки.
Първата причина да ги направя преди много годинибе,че исках да зарадвам детенцето си с едно колетче –изненада...
Част от тези сърчица оставям и за съпруга ми, а останалите- за моите ученици, които все още са малки да празнуват този ден, но с удоволствие биха хапнали завързани меденки от ръцете на госпожата :).
ПРОДУКТИ:
3 яйца
1 ч. ч. захар
1 каф. ч. олио
4 с. л. мед
2 бакпулвера
1/ 2 каф. л. канела
щипка джинджифил
почти 5 ч. ч. брашно - за получаване на твърдо тесто, което да може да се разточва без да лепне
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти омесваме тесто с гладка консистенция.
Последната чаша брашно прибавяме бавно и постепенно, за да може хубаво да се усвои.
Набрашняваме равна повърхност, слагаме тестото, поръсваме го и него с брашно и го разточваме с точилка.
Препоръчително е дебелината на кората да е около 4- 5 мм.
Изрязваме сърчица с формичка за бисквити, а от лявата страна с помощта на широка сламка за сок правим малка дупчица.
Редим медените сладки в намазана с олио тава или покрита с пекарско фолио.
Слагаме ги в нагорещена на 170 градуса фурна и ги печем НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10 МИНУТИ.
Ако ги препечем, ние ще получим загорели и твърди меденки, а вкуса на канелата и джинджифила няма да се усетят- ще усетим само вкуса на загоряло.
Готовите сърца връзваме по две с панделка, за да създадем романтика.
По желание можем да ги слепим и с мармалад, от който те много бързо ще омекнат.
Получават се около 110 бройки.
ЧЕСТИТ СВЕТИ ВАЛЕНТИН!
ВЯРВАЙТЕ В ЛЮБОВТА, РАЗДАВАЙТЕ Я НА ЛЮБИМИТЕ ХОРА И ЗНАЙТЕ, ЧЕ ТЯ НИ КРЕПИ!
ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕЗРЕЗЕРВНО!:)
/ от архива/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар