XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МЕДЕНИ СЪРЧИЦА С ДЖИНДЖИФИЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 11 февруари 2025 г.

МЕДЕНИ СЪРЧИЦА С ДЖИНДЖИФИЛ

По повод ПРАЗНИКА НА ЛЮБОВТА и заради това, че толкова много обичам да си правя красиви неща, да си ги редя и да им се радвам, да радвам и близките си хора, правя тези сърчица, които връзвам с подаръчни панделки по двечки. Първата причина да ги направя преди много годинибе,че исках да зарадвам детенцето си с едно колетче –изненада... Част от тези сърчица оставям и за съпруга ми, а останалите- за моите ученици, които все още са малки да празнуват този ден, но с удоволствие биха хапнали завързани меденки от ръцете на госпожата :).
ПРОДУКТИ: 3 яйца 1 ч. ч. захар 1 каф. ч. олио 4 с. л. мед 2 бакпулвера 1/ 2 каф. л. канела щипка джинджифил почти 5 ч. ч. брашно - за получаване на твърдо тесто, което да може да се разточва без да лепне
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: От посочените продукти омесваме тесто с гладка консистенция. Последната чаша брашно прибавяме бавно и постепенно, за да може хубаво да се усвои. Набрашняваме равна повърхност, слагаме тестото, поръсваме го и него с брашно и го разточваме с точилка. Препоръчително е дебелината на кората да е около 4- 5 мм. Изрязваме сърчица с формичка за бисквити, а от лявата страна с помощта на широка сламка за сок правим малка дупчица.
Редим медените сладки в намазана с олио тава или покрита с пекарско фолио.
Слагаме ги в нагорещена на 170 градуса фурна и ги печем НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10 МИНУТИ.
Ако ги препечем, ние ще получим загорели и твърди меденки, а вкуса на канелата и джинджифила няма да се усетят- ще усетим само вкуса на загоряло. Готовите сърца връзваме по две с панделка, за да създадем романтика.
По желание можем да ги слепим и с мармалад, от който те много бързо ще омекнат. Получават се около 110 бройки.
ЧЕСТИТ СВЕТИ ВАЛЕНТИН! ВЯРВАЙТЕ В ЛЮБОВТА, РАЗДАВАЙТЕ Я НА ЛЮБИМИТЕ ХОРА И ЗНАЙТЕ, ЧЕ ТЯ НИ КРЕПИ! ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕЗРЕЗЕРВНО!:) / от архива/

Няма коментари:

Публикуване на коментар