С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
петък, 28 февруари 2025 г.
РУЛО ОТ КАЙМА С ПАТЛАДЖАН И КАШКАВАЛ
Месно руло, подходящо за предстоящите празнични трапези.
Освен, че е вкусно, неговата плънка го прави интересно и апетитно.
ПРОДУКТИ:
500 г кайма смес / свинско и телешко/
2 яйца
2 с. л. галета
сол- на вкус
малко кимион
щипка млян черен пипер
щипка чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Най- напред изпичаме нарязания на парчета патладжан, осолен и намазан с олио, в тава на фурна или в еърфрайер.
Слагаме каймата в по- голям съд и към нея добавяме яйцата.
Посоляваме и овкусявамес посочените подправки.
Омесваме добре и разстиламе на правоъгълник върху пекарска хартия.
От едната дълга страна нареждаме охладения патладжан и парчета кашкавал.
Завиваме на стегнато руло.
Загръщаме го с хартията от четирите страни.
Завиваме го по същия начин и в още един лист пекарска хартия.
Печем рулото в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 40 минути.
Отвиваме го и продължаваме печенето за още 10 минути до получаването на приятна коричка.
Изваждаме го, оставяме го леко да се охлади, нарязваме го на порции и го сервираме.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар