С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
петък, 28 февруари 2025 г.
РУЛО ОТ КАЙМА С ПАТЛАДЖАН И КАШКАВАЛ
Месно руло, подходящо за предстоящите празнични трапези.
Освен, че е вкусно, неговата плънка го прави интересно и апетитно.
ПРОДУКТИ:
500 г кайма смес / свинско и телешко/
2 яйца
2 с. л. галета
сол- на вкус
малко кимион
щипка млян черен пипер
щипка чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Най- напред изпичаме нарязания на парчета патладжан, осолен и намазан с олио, в тава на фурна или в еърфрайер.
Слагаме каймата в по- голям съд и към нея добавяме яйцата.
Посоляваме и овкусявамес посочените подправки.
Омесваме добре и разстиламе на правоъгълник върху пекарска хартия.
От едната дълга страна нареждаме охладения патладжан и парчета кашкавал.
Завиваме на стегнато руло.
Загръщаме го с хартията от четирите страни.
Завиваме го по същия начин и в още един лист пекарска хартия.
Печем рулото в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 40 минути.
Отвиваме го и продължаваме печенето за още 10 минути до получаването на приятна коричка.
Изваждаме го, оставяме го леко да се охлади, нарязваме го на порции и го сервираме.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар