XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: РУЛО ОТ КАЙМА С ПАТЛАДЖАН И КАШКАВАЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 28 февруари 2025 г.

РУЛО ОТ КАЙМА С ПАТЛАДЖАН И КАШКАВАЛ

Месно руло, подходящо за предстоящите празнични трапези. Освен, че е вкусно, неговата плънка го прави интересно и апетитно.
ПРОДУКТИ: 500 г кайма смес / свинско и телешко/ 2 яйца 2 с. л. галета сол- на вкус малко кимион щипка млян черен пипер щипка чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Най- напред изпичаме нарязания на парчета патладжан, осолен и намазан с олио, в тава на фурна или в еърфрайер. Слагаме каймата в по- голям съд и към нея добавяме яйцата. Посоляваме и овкусявамес посочените подправки. Омесваме добре и разстиламе на правоъгълник върху пекарска хартия. От едната дълга страна нареждаме охладения патладжан и парчета кашкавал.
Завиваме на стегнато руло.
Загръщаме го с хартията от четирите страни. Завиваме го по същия начин и в още един лист пекарска хартия.
Печем рулото в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 40 минути. Отвиваме го и продължаваме печенето за още 10 минути до получаването на приятна коричка.
Изваждаме го, оставяме го леко да се охлади, нарязваме го на порции и го сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар