XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СПАНАЧЕНИ МЪФИНИ СЪС СПЕЛТА И ЛЕНЕНО СЕМЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 4 март 2025 г.

СПАНАЧЕНИ МЪФИНИ СЪС СПЕЛТА И ЛЕНЕНО СЕМЕ

За предпочитане са пред традиционните, приготвени с бяло брашно, защото в случая са с пълнозърнесто брашно от спелта плюс овесено. Освен това те се отличават със своята сочност, което ги прави много приятни за консумиране.
ПРОДУКТИ: 2 яйца 200 г кисело мляко 3 с. л. зехтин 50 г пълнозърнесто брашно от спелта 100 г смлени овесени ядки 3 с. л. смляно ленено семе 150 г зряло сирене 50 г кашкавал 1 каф. ч. нарязан замразен спанак щипка хималайска сол 1 бакпулвер олио- за намазване на формата за мъфини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Разбиваме яйцата със солта и към тях добавяме млякото и зехтина. Лъжица по лъжица изсипваме брашното от спелта и полученото овесено брашно, които предварително сме смесили с бакпулвера. Слагаме и лененото брашно. Накрая добавяме натрошеното сирене, настъргания кашкавал и нарязания на ситно спанак. Разбъркваме сместа много добре. Вземаме форма за мъфини с 12 гнезда и намазваме всяко едно леко с олио. Пълним ги със спаначената смес.
Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 35 минути.
Изваждаме ги от фурната и от формата, нареждаме ги върху хартия и след леко охлаждане вече можем да ги консумираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар