С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
вторник, 4 март 2025 г.
СПАНАЧЕНИ МЪФИНИ СЪС СПЕЛТА И ЛЕНЕНО СЕМЕ
За предпочитане са пред традиционните, приготвени с бяло брашно, защото в случая са с пълнозърнесто брашно от спелта плюс овесено.
Освен това те се отличават със своята сочност, което ги прави много приятни за консумиране.
ПРОДУКТИ:
2 яйца
200 г кисело мляко
3 с. л. зехтин
50 г пълнозърнесто брашно от спелта
100 г смлени овесени ядки
3 с. л. смляно ленено семе
150 г зряло сирене
50 г кашкавал
1 каф. ч. нарязан замразен спанак
щипка хималайска сол
1 бакпулвер
олио- за намазване на формата за мъфини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбиваме яйцата със солта и към тях добавяме млякото и зехтина.
Лъжица по лъжица изсипваме брашното от спелта и полученото овесено брашно, които предварително сме смесили с бакпулвера.
Слагаме и лененото брашно.
Накрая добавяме натрошеното сирене, настъргания кашкавал и нарязания на ситно спанак.
Разбъркваме сместа много добре.
Вземаме форма за мъфини с 12 гнезда и намазваме всяко едно леко с олио.
Пълним ги със спаначената смес.
Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 35 минути.
Изваждаме ги от фурната и от формата, нареждаме ги върху хартия и след леко охлаждане вече можем да ги консумираме.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар