С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
събота, 22 март 2025 г.
ЧОРБАДЖИ ГЮВЕЧ С БИВОЛСКИ СУДЖУК
Невероятно блюдо за ценителите на ястия , приготвени в глинени съдове и задължително с „ тежка и истинска “ мръвчица.
ПРОДУКТИ: / за 4 порции/
600 г биволски суджук
4 пилешки парти бутчета
70 г сланина
4 малки главички кромид лук
1 глава небелен чесън
4 средно големи картофа
10 по- малки гъби Печурки
2 маркова
1 каф. ч. домашно бяло вино
сол- на вкус
млян черен пипер
балканска чубрица
клонка розмарин
1 дафинов лист
5 с. л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В голяма купа слагаме обелените глави кромид, необелените скилидки чесън, нарязаните на кръгчета моркови, целите гъби, обелените и нарязани на едри парчета картофи.
Добавяме нарязаната на едри парчета сланина.
Солим на вкус и добавяме посочените подправки без розмарина.
Заливаме всичко с олиото и разбъркваме добре.
Изсипваме в дълбок глинен гювеч.
Отстрани наливаме виното.
Отгоре подреждаме внимателно суджука, оформен на 4 еднакви парчета.
Между тях внимателно подреждаме пилешките бутчета.
Върху месото слагаме клонката розмарин.
Захлупваме гювеча и го слагаме в студена фурна.
Включваме я на максимална температура и оставяме ястието така в продължение на 30 минути.
Намаляваме на 150 градуса и продължаваме готвенето на чорбаджи гювеча още 1 час и 30 минути.
Отхлупваме съда и печем така още 20- 30 минути до получаването на приятен загар.
Изключваме фурната и оставяме гювеча така в продължение на още 1 час.
Изваждаме го , разпределяме го на 4 порции и го сервираме с бяло вино.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар