XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БИСКВИТЕНА ТОРТА С МНОГО ШОКОЛАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 7 март 2025 г.

БИСКВИТЕНА ТОРТА С МНОГО ШОКОЛАД

Дъщеря ми винаги казва, че един десерт трябва да има толкова шоколад, че вътре да е с шоколад, отвън да е с шоколад и отвсякъде да тече шоколад… И, че всички останали десерти, ако в тях го няма въпросния шоколад, ще са скучни и с празни калории  .
ПРОДУКТИ: За блата: 300 г какаови бисквити „ Роден край” 400 г течна сладкарска сметана 100 г краве масло 200 г натурален шоколад За глазурата: 50 г краве масло 100 г течна сладкарска сметана 100 г натурален шоколад За гарниране: 50 г шам фъстък
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Започваме приготвянето на блата. Сметаната , шоколада и маслото стопяваме на котлона до еднородна смес. Бъркаме непрекъснато. Начупваме бисквитите на парченца, слагаме ги в купа и върху тях изсипваме топлата смес.
Разбъркваме всичко добре и го изсипваме в предварително покрита със стреч фолио форма за торта. Тя трябва да е с разкопчаващ ринг и с диаметър 22 см.
Заглаждаме сместа добре и я слагаме в хладилника за 30- 40 минути. Приготвяме заливката като слагаме сметаната, маслото и шоколада в съд на котлона. Стопяваме ги чрез непрекъснато бъркане.
Изваждаме бисквитения блат и го заливаме.
Отстрани украсяваме със счукания шам фъстък.
Слагаме готовата торта в хладилника за 24 часа. Режем я на парчета и я консумираме едва, когато е минало посоченото време. Получаваме една много, ама много шоколадова торта, която не изисква почти никакво време за приготвяне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар