С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
петък, 7 март 2025 г.
БИСКВИТЕНА ТОРТА С МНОГО ШОКОЛАД
Дъщеря ми винаги казва, че един десерт трябва да има толкова шоколад, че вътре да е с шоколад, отвън да е с шоколад и отвсякъде да тече шоколад…
И, че всички останали десерти, ако в тях го няма въпросния шоколад, ще са скучни и с празни калории .
ПРОДУКТИ:
За блата:
300 г какаови бисквити „ Роден край”
400 г течна сладкарска сметана
100 г краве масло
200 г натурален шоколад
За глазурата:
50 г краве масло
100 г течна сладкарска сметана
100 г натурален шоколад
За гарниране:
50 г шам фъстък
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Започваме приготвянето на блата. Сметаната , шоколада и маслото стопяваме на котлона до еднородна смес. Бъркаме непрекъснато.
Начупваме бисквитите на парченца, слагаме ги в купа и върху тях изсипваме топлата смес.
Разбъркваме всичко добре и го изсипваме в предварително покрита със стреч фолио форма за торта. Тя трябва да е с разкопчаващ ринг и с диаметър 22 см.
Заглаждаме сместа добре и я слагаме в хладилника за 30- 40 минути.
Приготвяме заливката като слагаме сметаната, маслото и шоколада в съд на котлона. Стопяваме ги чрез непрекъснато бъркане.
Изваждаме бисквитения блат и го заливаме.
Отстрани украсяваме със счукания шам фъстък.
Слагаме готовата торта в хладилника за 24 часа.
Режем я на парчета и я консумираме едва, когато е минало посоченото време.
Получаваме една много, ама много шоколадова торта, която не изисква почти никакво време за приготвяне.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар