С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
сряда, 12 март 2025 г.
ПИКАНТНИ СВИНСКИ КРАЧЕТА
Любимо ястие, което подсигурява нужния за кожата ни колаген.
Освен, че по тази рецепта крачетата стават неустоимо вкусни,
те са и полезни.
ПРОДУКТИ за 4 порции:
4 свински крачета
40 г краве масло
1 средно голяма глава кромид лук с люспите
1 глава чесън с люспите
4 сухи люти чушки
1 лайм или обикновен лимон
/ лично аз следващия път ще ги приготвя без него/
4 листа дафинов лист
червен пипер
млян черен пипер
куркума
/ Ако не обичате някоя от посочените подправки, подменете я с предпочитана. /
сол- на вкус
1 литър вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Измиваме добре крачетата и ги слагаме в тенджера под налягане.
Наливаме водата.
Изчакваме да заврат и внимателно ги отпенваме.
Слагаме кромида, нарязан на четири, необелените скилидки чесън и лимона, нарязан на филийки.
Пускаме маслото и лютите чушки.
Овкусяваме с подправките, солим ястието, затваряме тенджерата и варим свинската вкусотия в продължение на 1 час.
Сервираме крачетата топли като не забравяме до тях да сипем 1 черпак от бульона, в който да има парче лук, скилидки чесън и люта чушка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар