XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИКАНТНИ СВИНСКИ КРАЧЕТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 12 март 2025 г.

ПИКАНТНИ СВИНСКИ КРАЧЕТА

Любимо ястие, което подсигурява нужния за кожата ни колаген. Освен, че по тази рецепта крачетата стават неустоимо вкусни, те са и полезни.
ПРОДУКТИ за 4 порции: 4 свински крачета 40 г краве масло 1 средно голяма глава кромид лук с люспите 1 глава чесън с люспите 4 сухи люти чушки 1 лайм или обикновен лимон / лично аз следващия път ще ги приготвя без него/ 4 листа дафинов лист червен пипер млян черен пипер куркума / Ако не обичате някоя от посочените подправки, подменете я с предпочитана. / сол- на вкус 1 литър вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Измиваме добре крачетата и ги слагаме в тенджера под налягане. Наливаме водата. Изчакваме да заврат и внимателно ги отпенваме. Слагаме кромида, нарязан на четири, необелените скилидки чесън и лимона, нарязан на филийки.
Пускаме маслото и лютите чушки. Овкусяваме с подправките, солим ястието, затваряме тенджерата и варим свинската вкусотия в продължение на 1 час. Сервираме крачетата топли като не забравяме до тях да сипем 1 черпак от бульона, в който да има парче лук, скилидки чесън и люта чушка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар