С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
неделя, 9 март 2025 г.
РОДОПСКИ СПЕЦИАЛИТЕТ " БОБОТА"
Тестено печиво, в което задължително има царевично брашно, сирене и масълце…
Подходящо е за закуска или за бърза вечеря на цялото семейство.
ПРОДУКТИ:
3 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1/ 2 ч. ч. олио
1 и 1/ 2 ч. ч. царевично брашно
1 ч. ч. пшенично брашно
1 бакпулвер
1 непълна ч. л. сода
1/ 2 каф. л. сол
1 каф. л. захар
200 г сирене
50 г масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на миксер разбиваме много добре яйцата със солта.
Добавяме олиото, млякото, захарта, царевичното брашно и пшеничното, което предварително сме смесили с двата вида набухвател.
Продължаваме да бъркаме, но вече с дървена лъжица.
Слагаме сиренето, натрошено на едро.
Получената смес изсипваме и разстиламе в не голяма кръгла тава, чието дъно сме намазали с олио.
Отгоре редим малки парченца масло.
Слагаме родопската бобота в загрята на 200 градуса фурна и я печем в продължение на около 35 минути или докато боцнем с клечка за зъби и тя излезе суха.
Сервираме печивото топло, за да можем да усетим уханието на маслото.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар