XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: РОДОПСКИ СПЕЦИАЛИТЕТ " БОБОТА"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 9 март 2025 г.

РОДОПСКИ СПЕЦИАЛИТЕТ " БОБОТА"

Тестено печиво, в което задължително има царевично брашно, сирене и масълце… Подходящо е за закуска или за бърза вечеря на цялото семейство.
ПРОДУКТИ: 3 яйца 1 ч. ч. кисело мляко 1/ 2 ч. ч. олио 1 и 1/ 2 ч. ч. царевично брашно 1 ч. ч. пшенично брашно 1 бакпулвер 1 непълна ч. л. сода 1/ 2 каф. л. сол 1 каф. л. захар 200 г сирене 50 г масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: С помощта на миксер разбиваме много добре яйцата със солта. Добавяме олиото, млякото, захарта, царевичното брашно и пшеничното, което предварително сме смесили с двата вида набухвател. Продължаваме да бъркаме, но вече с дървена лъжица. Слагаме сиренето, натрошено на едро. Получената смес изсипваме и разстиламе в не голяма кръгла тава, чието дъно сме намазали с олио. Отгоре редим малки парченца масло.
Слагаме родопската бобота в загрята на 200 градуса фурна и я печем в продължение на около 35 минути или докато боцнем с клечка за зъби и тя излезе суха.
Сервираме печивото топло, за да можем да усетим уханието на маслото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар