XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЕЛЬОДКА ПОД ШУБА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 21 март 2025 г.

СЕЛЬОДКА ПОД ШУБА

Класическа руска рецепта за салата с риба Херинга. Разговорно се нарича Сельодка, а е под шуба, защото е покрита с пластове от яйца, майонеза и зеленчуци.
ПРОДУКТИ: 400 г маринована Херинга 4 сварени картофа 3 сварени моркова 1 сварена глава червено цвекло 1 малка глава кромид лук / не повече от 30 г/ 3 сварени яйца 200 г майонеза „ Краси” свеж магданоз или копър- по ваше предпочитание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Настъргваме поотделно сварените зеленчуци на едро ренде. Отделно настъргваме белтъците и жълтъците. Нарязваме лука на ситно, а рибата- на малки кубчета.
Вземаме кръгла форма с падащ ринг / 20 см/ и я застиламе със стреч фолио. Започваме реденето на салатата . Правим първия пласт от картофите. Намазваме го с майонеза.
Нареждаме рибата и лука и намазваме с майонеза.
Слагаме белтъците и отново намазваме с майонеза. Следващият пласт е от морковите, след което намазваме с майонеза.
Следва пласт от цвеклото и отново намазваме с майонеза.
Най- отгоре покриваме с жълтъците. Украсяваме със зелената подправка и оставяме салатата , покрита с фолио, за няколко часа в хладилника. Тя трябва да се охлади напълно, за да се смесят добре вкусовете и да се стегне.
Сервираме я на парчета.
Тя може да остане за съхранение в хладилник до 3 дни. Получава се изключително вкусна , плътна, приятна за хапване и красива за очите салата, която можем да ползваме и като предястие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар