С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
петък, 21 март 2025 г.
СЕЛЬОДКА ПОД ШУБА
Класическа руска рецепта за салата с риба Херинга.
Разговорно се нарича Сельодка, а е под шуба, защото е покрита с пластове от яйца, майонеза и зеленчуци.
ПРОДУКТИ:
400 г маринована Херинга
4 сварени картофа
3 сварени моркова
1 сварена глава червено цвекло
1 малка глава кромид лук / не повече от 30 г/
3 сварени яйца
200 г майонеза „ Краси”
свеж магданоз или копър- по ваше предпочитание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Настъргваме поотделно сварените зеленчуци на едро ренде.
Отделно настъргваме белтъците и жълтъците.
Нарязваме лука на ситно, а рибата- на малки кубчета.
Вземаме кръгла форма с падащ ринг / 20 см/ и я застиламе със стреч фолио.
Започваме реденето на салатата .
Правим първия пласт от картофите. Намазваме го с майонеза.
Нареждаме рибата и лука и намазваме с майонеза.
Слагаме белтъците и отново намазваме с майонеза.
Следващият пласт е от морковите, след което намазваме с майонеза.
Следва пласт от цвеклото и отново намазваме с майонеза.
Най- отгоре покриваме с жълтъците.
Украсяваме със зелената подправка и оставяме салатата , покрита с фолио, за няколко часа в хладилника.
Тя трябва да се охлади напълно, за да се смесят добре вкусовете и да се стегне.
Сервираме я на парчета.
Тя може да остане за съхранение в хладилник до 3 дни.
Получава се изключително вкусна , плътна, приятна за хапване и красива за очите салата, която можем да ползваме и като предястие.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар