XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЛАДКИШ С КОТИДЖ И БОРОВИНКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 17 март 2025 г.

СЛАДКИШ С КОТИДЖ И БОРОВИНКИ

Лек и сочен десерт, съчетал в себе си сладък и леко солен вкус.
ПРОДУКТИ: 3 яйца 250 г сирене Котидж 1 ч. ч. захар 60 г краве масло 3 с. л. кисело мляко 1 ч. ч. боровинки 2 ванилии 1 бакпулвер 2 ч. ч. брашно пудра захар- за поръсване по желание 1 с. л. олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: С помощта на миксер разбиваме яйцата със захарта до пухкава пяна. Добавяме стопеното и охладено масло, млякото и сиренето. Лъжица по лъжица изсипваме брашното, което предварително сме смесили с ванилиите и набухвателя. Бъркаме до получаване на кейково тесто. Изсипваме готовата смес в намазана с олио правоъгълна тава с размери 30/ 20 см. Заглаждаме го и върху него нареждаме боровинките, но не ги притискаме да влязат навътре в тестото.
Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30- 35 минути. Изваждаме го, оставяме го да се охлади и , ако решим, го поръсваме с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар