С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
понеделник, 17 март 2025 г.
СЛАДКИШ С КОТИДЖ И БОРОВИНКИ
Лек и сочен десерт, съчетал в себе си сладък и леко солен вкус.
ПРОДУКТИ:
3 яйца
250 г сирене Котидж
1 ч. ч. захар
60 г краве масло
3 с. л. кисело мляко
1 ч. ч. боровинки
2 ванилии
1 бакпулвер
2 ч. ч. брашно
пудра захар- за поръсване по желание
1 с. л. олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С помощта на миксер разбиваме яйцата със захарта до пухкава пяна.
Добавяме стопеното и охладено масло, млякото и сиренето.
Лъжица по лъжица изсипваме брашното, което предварително сме смесили с ванилиите и набухвателя.
Бъркаме до получаване на кейково тесто.
Изсипваме готовата смес в намазана с олио правоъгълна тава с размери 30/ 20 см.
Заглаждаме го и върху него нареждаме боровинките, но не ги притискаме да влязат навътре в тестото.
Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30- 35 минути.
Изваждаме го, оставяме го да се охлади и , ако решим, го поръсваме с пудра захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар