XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: СЛАДКИШ С КОТИДЖ И БОРОВИНКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

понеделник, 17 март 2025 г.

СЛАДКИШ С КОТИДЖ И БОРОВИНКИ

Лек и сочен десерт, съчетал в себе си сладък и леко солен вкус.
ПРОДУКТИ: 3 яйца 250 г сирене Котидж 1 ч. ч. захар 60 г краве масло 3 с. л. кисело мляко 1 ч. ч. боровинки 2 ванилии 1 бакпулвер 2 ч. ч. брашно пудра захар- за поръсване по желание 1 с. л. олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: С помощта на миксер разбиваме яйцата със захарта до пухкава пяна. Добавяме стопеното и охладено масло, млякото и сиренето. Лъжица по лъжица изсипваме брашното, което предварително сме смесили с ванилиите и набухвателя. Бъркаме до получаване на кейково тесто. Изсипваме готовата смес в намазана с олио правоъгълна тава с размери 30/ 20 см. Заглаждаме го и върху него нареждаме боровинките, но не ги притискаме да влязат навътре в тестото.
Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 30- 35 минути. Изваждаме го, оставяме го да се охлади и , ако решим, го поръсваме с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар