XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАЙОНЕЗА ОТ ВАРЕНИ ЯЙЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

четвъртък, 6 март 2025 г.

МАЙОНЕЗА ОТ ВАРЕНИ ЯЙЦА

Плътна и много приятна за хапване домашна майонеза. Неочаквано, но не отстъпва по вкус на традиционната и купена.
ПРОДУКТИ: 3 сварени яйца 1 ч. л. горчица 2 с. л. лимонов сок 50 мл олио 50 мл вода сол- на вкус щипка млян черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Нарязваме яйцата на парчета. Към тях добавяме горчицата, лимоновия сок, олиото, водата, солта и черния пипер. Пасираме всичко с помощта на пасатор.
Оставяме готовата майонеза да се охлади за 2 часа в хладилника. Консумираме я като добавка към салати или намазана върху филийка препечен хляб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар