XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МАЙОНЕЗА ОТ ВАРЕНИ ЯЙЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 6 март 2025 г.

МАЙОНЕЗА ОТ ВАРЕНИ ЯЙЦА

Плътна и много приятна за хапване домашна майонеза. Неочаквано, но не отстъпва по вкус на традиционната и купена.
ПРОДУКТИ: 3 сварени яйца 1 ч. л. горчица 2 с. л. лимонов сок 50 мл олио 50 мл вода сол- на вкус щипка млян черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Нарязваме яйцата на парчета. Към тях добавяме горчицата, лимоновия сок, олиото, водата, солта и черния пипер. Пасираме всичко с помощта на пасатор.
Оставяме готовата майонеза да се охлади за 2 часа в хладилника. Консумираме я като добавка към салати или намазана върху филийка препечен хляб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар