С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
четвъртък, 6 март 2025 г.
МАЙОНЕЗА ОТ ВАРЕНИ ЯЙЦА
Плътна и много приятна за хапване домашна майонеза.
Неочаквано, но не отстъпва по вкус на традиционната и купена.
ПРОДУКТИ:
3 сварени яйца
1 ч. л. горчица
2 с. л. лимонов сок
50 мл олио
50 мл вода
сол- на вкус
щипка млян черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме яйцата на парчета.
Към тях добавяме горчицата, лимоновия сок, олиото, водата, солта и черния пипер.
Пасираме всичко с помощта на пасатор.
Оставяме готовата майонеза да се охлади за 2 часа в хладилника.
Консумираме я като добавка към салати или намазана върху филийка препечен хляб.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар