С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
четвъртък, 6 март 2025 г.
МАЙОНЕЗА ОТ ВАРЕНИ ЯЙЦА
Плътна и много приятна за хапване домашна майонеза.
Неочаквано, но не отстъпва по вкус на традиционната и купена.
ПРОДУКТИ:
3 сварени яйца
1 ч. л. горчица
2 с. л. лимонов сок
50 мл олио
50 мл вода
сол- на вкус
щипка млян черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме яйцата на парчета.
Към тях добавяме горчицата, лимоновия сок, олиото, водата, солта и черния пипер.
Пасираме всичко с помощта на пасатор.
Оставяме готовата майонеза да се охлади за 2 часа в хладилника.
Консумираме я като добавка към салати или намазана върху филийка препечен хляб.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)




Няма коментари:
Публикуване на коментар