XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗАПЕКАНКА С ЧУШКИ, СИРЕНЕ И ЯЙЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 4 март 2025 г.

ЗАПЕКАНКА С ЧУШКИ, СИРЕНЕ И ЯЙЦА

Леко ястие, подходящо за вегетарианци. А и не само. И без значение е дали ще го приготвим със свежи чушки или със замразени. Все е вкусно!
ПРОДУКТИ: 10 чушки 100 г зряло сирене 4 яйца 4 с. л. олио млян черен пипер чубрица сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Почистваме чушките от семената, изпичаме ги и им отстраняваме люспите. Накъсваме ги на ивици. Редим ги в намазана с половината количество олио глинена тавичка. Посоляваме ги и ги поръсваме с малко чубрица и черен пипер. Отгоре натрошаваме сиренето.
Заливаме ги с леко разбитите яйца с малко сол. Отново поръсваме с малко чубрица и черен пипер. Поливаме ястието с останалото олио.
Слагаме тавата в студена фурна и я включваме на 180 градуса. Печем запеканката до получаване на лек и приятен загар.
Сервираме я нарязана на порции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар