XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗАПЕКАНКА С ЧУШКИ, СИРЕНЕ И ЯЙЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

вторник, 4 март 2025 г.

ЗАПЕКАНКА С ЧУШКИ, СИРЕНЕ И ЯЙЦА

Леко ястие, подходящо за вегетарианци. А и не само. И без значение е дали ще го приготвим със свежи чушки или със замразени. Все е вкусно!
ПРОДУКТИ: 10 чушки 100 г зряло сирене 4 яйца 4 с. л. олио млян черен пипер чубрица сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Почистваме чушките от семената, изпичаме ги и им отстраняваме люспите. Накъсваме ги на ивици. Редим ги в намазана с половината количество олио глинена тавичка. Посоляваме ги и ги поръсваме с малко чубрица и черен пипер. Отгоре натрошаваме сиренето.
Заливаме ги с леко разбитите яйца с малко сол. Отново поръсваме с малко чубрица и черен пипер. Поливаме ястието с останалото олио.
Слагаме тавата в студена фурна и я включваме на 180 градуса. Печем запеканката до получаване на лек и приятен загар.
Сервираме я нарязана на порции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар