С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
вторник, 4 март 2025 г.
ЗАПЕКАНКА С ЧУШКИ, СИРЕНЕ И ЯЙЦА
Леко ястие, подходящо за вегетарианци.
А и не само.
И без значение е дали ще го приготвим със свежи чушки или със замразени. Все е вкусно!
ПРОДУКТИ:
10 чушки
100 г зряло сирене
4 яйца
4 с. л. олио
млян черен пипер
чубрица
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Почистваме чушките от семената, изпичаме ги и им отстраняваме люспите.
Накъсваме ги на ивици.
Редим ги в намазана с половината количество олио глинена тавичка.
Посоляваме ги и ги поръсваме с малко чубрица и черен пипер.
Отгоре натрошаваме сиренето.
Заливаме ги с леко разбитите яйца с малко сол.
Отново поръсваме с малко чубрица и черен пипер.
Поливаме ястието с останалото олио.
Слагаме тавата в студена фурна и я включваме на 180 градуса.
Печем запеканката до получаване на лек и приятен загар.
Сервираме я нарязана на порции.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар