XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТРАКИЙСКА ТОПЕНИЦА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 14 март 2025 г.

ТРАКИЙСКА ТОПЕНИЦА

Тя наподобява северняшката сиренява лютика, но разликата е, че в нея чушките трябва да са само червени. И другото характерно за топеницата е, че се овкусява със счукан чесън.
ПРОДУКТИ: 10 печени червени чушки / може и замразени/ 3 сварени яйца 100 г домашно зряло сирене 5 скилидки чесън 4- 5 с. л. кисело мляко 2 с. л. олио сол- на вкус шепа свеж магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Белим и нарязваме чушките на по- едри парчета. Заедно с обелените скилидки чесън ги слагаме в глинена паница. Добавяме малко сол. Накълцваме ги с дървен кълцалник. При скълцаните чушки слагаме нарязаните на дребно яйца и настърганото сирене.
Добавяме млякото, олиото и нарязания магданоз. Досоляваме на вкус. Разбъркваме добре всичко, докато се смесят добре всички продукти. Получаваме една изключително вкусна топеница, характерна за тракийския край. Ще ви хареса още повече, ако я консумирате с домашен топъл хляб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар