С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
петък, 4 април 2025 г.
ХЛЯБ ОТ ЛЕЩА
Плътен и здравословен хляб без брашно и глутен.
Той съдържа голям процент протеини и желязо.
Забърква се каша, в която се слага набухвател, и се пече в тясна и висока правоъгълна форма.
Можете да го ядете всеки ден и повярвайте ми, няма да ви покачи килограмите.
ПРОДУКТИ за 2 хляба:
500 г леща
200 мл вода
1 с. л. сол
70 мл зехтин
2 с. л. сок от лимон
2 с. л. чия
2 бакпулвера
2 с. л. ядки и семена
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Накисваме лещата от предния ден в голямо количество вода.
Измиваме я и я слагаме в блендер.
Наливаме 200 мл вода.
Добавяме солта, зехтина и чията.
Блендираме до гладкост.
Слагаме бакпулвера и разбъркваме.
Вземаме правоъгълна форма за хляб и козунак и я застиламе добре с пекарска хартия.
Разстиламе добре сместа и я поръсваме с ядки и семена.
Печем хляба в предварително загрята на 180 градуса в продължение на 45- 50 минути.
Наслаждаваме се на вкусен и изключително здравословен хляб.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар