XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ХЛЯБ ОТ ЛЕЩА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 4 април 2025 г.

ХЛЯБ ОТ ЛЕЩА

Плътен и здравословен хляб без брашно и глутен. Той съдържа голям процент протеини и желязо. Забърква се каша, в която се слага набухвател, и се пече в тясна и висока правоъгълна форма. Можете да го ядете всеки ден и повярвайте ми, няма да ви покачи килограмите.
ПРОДУКТИ за 2 хляба: 500 г леща 200 мл вода 1 с. л. сол 70 мл зехтин 2 с. л. сок от лимон 2 с. л. чия 2 бакпулвера 2 с. л. ядки и семена
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Накисваме лещата от предния ден в голямо количество вода. Измиваме я и я слагаме в блендер. Наливаме 200 мл вода. Добавяме солта, зехтина и чията. Блендираме до гладкост. Слагаме бакпулвера и разбъркваме.
Вземаме правоъгълна форма за хляб и козунак и я застиламе добре с пекарска хартия. Разстиламе добре сместа и я поръсваме с ядки и семена.
Печем хляба в предварително загрята на 180 градуса в продължение на 45- 50 минути. Наслаждаваме се на вкусен и изключително здравословен хляб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар