С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
неделя, 16 февруари 2025 г.
ЛУЧЕН КАШНИК
Старинно и много вкусно печиво,
което е подходящо за закуска в почивните дни.
ПРОДУКТИ:
2 яйца
1 каф. ч. кисело мляко
3 с. л. олио
100 г овче сирене
5 стръка зелен лук
1 и 1/ 2 ч. ч. брашно
1 каф. л. сол
1 каф. л. сода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата със солта.
Добавяме олиото и млякото.
Слагаме нарзания лук и натрошеното на едро сирене.
Накрая лъжица по лъжица добяваме брашното, което предварително сме смесили със содата.
Получената смес изсипваме в намазана с олио не голяма тава.
Пopъсваме с шapeнa coл.
Печем кашника в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути.
Изваждаме го и го оставяме да се поохлади.
Пeчeм кашника в продължение на 20 минути в умepeнo зaгpятa фуpнa.
Консумираме печивото топло.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар