XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЛУЧЕН КАШНИК

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 16 февруари 2025 г.

ЛУЧЕН КАШНИК

Старинно и много вкусно печиво, което е подходящо за закуска в почивните дни.
ПРОДУКТИ: 2 яйца 1 каф. ч. кисело мляко 3 с. л. олио 100 г овче сирене 5 стръка зелен лук 1 и 1/ 2 ч. ч. брашно 1 каф. л. сол 1 каф. л. сода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Разбиваме яйцата със солта. Добавяме олиото и млякото. Слагаме нарзания лук и натрошеното на едро сирене. Накрая лъжица по лъжица добяваме брашното, което предварително сме смесили със содата. Получената смес изсипваме в намазана с олио не голяма тава. Пopъсваме с шapeнa coл.
Печем кашника в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на около 30 минути. Изваждаме го и го оставяме да се поохлади.
Пeчeм кашника в продължение на 20 минути в умepeнo зaгpятa фуpнa. Консумираме печивото топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар