XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЧЕСНОВО ПИЛЕ ВЪРХУ ЗЕЛЕНЧУКОВО КАНАПЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 15 февруари 2025 г.

ЧЕСНОВО ПИЛЕ ВЪРХУ ЗЕЛЕНЧУКОВО КАНАПЕ

Ароматно и сочно пиле, положено и изпечено върху много зеленчуци. За него не ви е нужна гарнитура, защото в случая вие имате „ две в едно“.
ПРОДУКТИ: 1 по-голямо пиле За неговото овкусяване: олио, сол, млян черен пипер, чесън на гранули За канапето: 2 крехки тиквички 2 глави кромид лук 3 моркова 3 картофа 3 чушки 300 г броколи 1 глава чесън 5- 6 с. л. олио 50 мл бяло вино млян черен пипер клонки балканска чубрица сол и соев сос- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Тиквичките, морковите, картофите / необелени/ и чушките нарязваме на тънки ивици. Лука нарязваме на филийки, а броколите накъсваме на малки розички. Чесновите скилидки не ги белим. Към всички тях добавяме олиото, солта, соевия сос и черния пипер. Разбъркваме ги добре. Слагаме овкусените зеленчуци на дъното на по- голяма кръгла тава. Изсипваме и виното. Отгоре нареждаме клонките чубрица.
Намазваме пилето с олио и го поръсваме със сол, млян черен пипер и гранулирания чесън. Полагаме го върху канапето.
Слагаме ястието в предварително загрята на максимални градуси фурна. Печем в продължение на 20 минути. Намаляваме температурата на 220 градуса и продължаваме печенето още 1 час. Ястието е готово, когато кожата на пилето придобие лек и приятен загар, а сосът в тавата намалее до минимум. Изваждаме го и го поднасяме на порции. Уточнение: Последната снимка е с вариант ЗЕЛЕН БОБ ВМЕСТО КАРТОФИ

Няма коментари:

Публикуване на коментар