С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
събота, 15 февруари 2025 г.
ЧЕСНОВО ПИЛЕ ВЪРХУ ЗЕЛЕНЧУКОВО КАНАПЕ
Ароматно и сочно пиле, положено и изпечено върху много зеленчуци.
За него не ви е нужна гарнитура, защото в случая вие имате „ две в едно“.
ПРОДУКТИ:
1 по-голямо пиле
За неговото овкусяване:
олио, сол, млян черен пипер, чесън на гранули
За канапето:
2 крехки тиквички
2 глави кромид лук
3 моркова
3 картофа
3 чушки
300 г броколи
1 глава чесън
5- 6 с. л. олио
50 мл бяло вино
млян черен пипер
клонки балканска чубрица
сол и соев сос- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките, морковите, картофите / необелени/ и чушките нарязваме на тънки ивици.
Лука нарязваме на филийки, а броколите накъсваме на малки розички.
Чесновите скилидки не ги белим.
Към всички тях добавяме олиото, солта, соевия сос и черния пипер.
Разбъркваме ги добре.
Слагаме овкусените зеленчуци на дъното на по- голяма кръгла тава.
Изсипваме и виното.
Отгоре нареждаме клонките чубрица.
Намазваме пилето с олио и го поръсваме със сол, млян черен пипер и гранулирания чесън.
Полагаме го върху канапето.
Слагаме ястието в предварително загрята на максимални градуси фурна.
Печем в продължение на 20 минути.
Намаляваме температурата на 220 градуса и продължаваме печенето още 1 час.
Ястието е готово, когато кожата на пилето придобие лек и приятен загар, а сосът в тавата намалее до минимум.
Изваждаме го и го поднасяме на порции.
Уточнение:
Последната снимка е с вариант ЗЕЛЕН БОБ ВМЕСТО КАРТОФИ
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар