С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
петък, 7 февруари 2025 г.
СЕВЕРНЯШКА ЛЮТИКА С БЯЛО МЕСО И СУХИ ЧУШКИ
Автентична и типична за северняците рецепта
за пилешка лютика с чушки.
Те задължително трябва да са домашни и изсушени.
ПРОДУКТИ:
300 г пилешки гърди / които северняците наричат бяло месо/
10 домашни сухи чушки
1 малка главичка чесън
2 с. л. олио
сол- на вкус
вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В тенджера наливаме вода, посоляваме я и в нея слагаме едновременно месото и чушките.
Сваряват се до готовност заедно, за да може месото да приеме аромата на чушките.
Изваждат се и се оставят да се охладят.
Чушките се изчистват от люспите и от тях се взема само месестата част.
Пилешките гърди се накъсват на дълго.
В глинен съд се счуква с кълцалникпочистеният чесън с малко сол.
Към него се добавя месото . Накълцва се и то.
Слагат се чушките и олиото.
Всичко се посолява още веднъж, ако е необходимо.
Лютиката се разбърква добре, за да се смесят всички продукти.
Сервира се с препечени хлебчета или с питка, с която можем да си топнем и…“ да си оближем пръстите“.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар