С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
понеделник, 10 февруари 2025 г.
ФЕНСКА СУПА " ВИШИСОАЗ"
Предизвикателство е да разнообразяваме българското меню с нещо различно от чуждата кухня.
Въпросната лучена супа ще намери място на вашата трапеза, защото тя може да се консумира и топла, и студена.
ПРОДУКТИ:
бялата част на 2 стръка праз
300 г картофи
3 с. л. масло
1 кубче пилешки бульон
1.5 литра вода
200 мл течна готварска сметана
сол- ако е необходимо
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме праза на парченца, слагаме го в тенджера и го запържваме в маслото до омекване.
Наливаме водата.
В нея добавяме натрошеното кубче бульон.
Слагаме и картофите, нарязани на дребно.
Посоляваме, ако е необходимо.
Варим супата до готовност на зеленчуците.
Отстраняваме я от котлона и я оставяме малко да се поохлади.
Изсипваме в нея сметаната и я пасираме.
Консумираме я според предпочитанията ни- топла или студена.
Към супата можем да добавим шепа хрупкави крутони.
/ ОТ АРХИВИТЕ/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар