С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
сряда, 26 февруари 2025 г.
БЕЛЕН ТАВА
Вкусно турско ястие, което можете да приготвите с различни видове месо.
За него е характерно съдържанието на масло.
ПРОДУКТИ:
1 кг месо- в случая пилешко
2 глави кромид лук
1 глава чесън
1 зелена и 1 червена чушка- пресни или замразени
2 домата или 400 г консервирани
50 г краве масло
по 1 каф. л. млян черен пипер, червен пипер, чубрица и мащерка
сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на малки хапки, а лука, чесъна, чушките и доматите- на малки парчета.
Слагаме всичко в тава и посоляваме на вкус.
Добавяме и посочените подправки.
Разбъркваме всичко и го разпределяме равномерно в тавата.
Отгоре нареждаме маслото, нарязано на малки кубчета.
Печем ястието в загрята на 200 градуса фурна в продължение на 80- 90 минути или до извиране на течността и придобиване на приятен загар.
Сервираме белен тавата топла.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар