XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БЕЛЕН ТАВА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

сряда, 26 февруари 2025 г.

БЕЛЕН ТАВА

Вкусно турско ястие, което можете да приготвите с различни видове месо. За него е характерно съдържанието на масло.
ПРОДУКТИ: 1 кг месо- в случая пилешко 2 глави кромид лук 1 глава чесън 1 зелена и 1 червена чушка- пресни или замразени 2 домата или 400 г консервирани 50 г краве масло по 1 каф. л. млян черен пипер, червен пипер, чубрица и мащерка сол- на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Нарязваме месото на малки хапки, а лука, чесъна, чушките и доматите- на малки парчета.
Слагаме всичко в тава и посоляваме на вкус. Добавяме и посочените подправки. Разбъркваме всичко и го разпределяме равномерно в тавата. Отгоре нареждаме маслото, нарязано на малки кубчета.
Печем ястието в загрята на 200 градуса фурна в продължение на 80- 90 минути или до извиране на течността и придобиване на приятен загар.
Сервираме белен тавата топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар