С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
неделя, 9 февруари 2025 г.
СТРАТА
Това е модерен вариант на италианско ястие, подходящо за брънч.
Приготвя се от смес, която се състои основно от хляб, яйца и определени видове сирена.
Желателно е то да включва колбас и шунка.
3 големи яйца
50 мл течна готварска сметана
200 г заквасена сметана
2 големи печурки
10 маслини
100 г чоризо
50 г пуешка шунка
100 г кашкавалена моцарела
4 с. л. зехтин
щипка сух босилек
щипка сух риган
щипка млян черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземаме тава с диаметър 22 см и намазваме дъното и с половината количество зехтин.
Нареждаме половината хляб, нарязан на кубчета.
Отгоре слагаме чоризото и шунката, накъсани на парчета.
Върху тях поставяме нарязаните на по- едро гъби и маслини.
Поръсваме с посочените подправки.
След тях поръсваме и половината настъргана моцарела.
Нареждаме останалия хляб и върху него наръсваме с останалата моцарела.
Разбиваме яйцата с двата вида сметана и с получената смес поливаме ястието.
Включваме фурната на 180 градуса и печем стратата до получаване на лек и приятен загар.
Оставяме я малко, за да „си почине ”, нарязваме я на порции и я сервираме топла.
Не забравяме, разбира се, и чашата с бяло вино.
По този начин мислено се пренасяме в Италия и поне за малко ще се почувстваме италианци.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар