С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
събота, 8 февруари 2025 г.
БАВНО ПЕЧЕН СВИНСКИ ВРАТ НА ФУРНА
Много добър вариант е да изпечем едно цяло парче свинско месо на фурна, което предварително сме овкусили с различни подправки.
Винаги, когато имаме хубав повод, можем да поднесем на своите гости такава печена мръвка в комбинация с подходяща гарнитура.
Подправките могат да варират в зависимост от вкусовите ни предпочитания.
В случая ви предлагам посочените.
ПРОДУКТИ:
около 1 кг свински врат без кост
подправки:
2 с. л. горчица
1 с. л. мед
риган
мащерка
черен пипер
сол
150 мл бира или бяло вино
олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Посоляваме месото от всички страни.
Завързваме го с конец, за да се оформи красиво парче.
Намазваме го от всички страни с ароматната смес от подправки.
Оставяме месото в хладилник за няколко часа, за да се овкуси.
Слагаме го в намазана с олио тава и около него наливаме алкохола.
Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем на 200 градуса в загрята фурна за около 40 минути.
След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем в продължение на още 1 час.
Отстраняваме фолиото, поливаме 2- 3 пъти месото с получения сос и допичаме за апетитна коричка.
Изваждаме го и го оставяме леко да поизстине, за да може при рязането да се получат красиви парчета.
Поднасяме го с желана гарнитура.
И да не забравите чашата с винцето! :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар