XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БАВНО ПЕЧЕН СВИНСКИ ВРАТ НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 8 февруари 2025 г.

БАВНО ПЕЧЕН СВИНСКИ ВРАТ НА ФУРНА

Много добър вариант е да изпечем едно цяло парче свинско месо на фурна, което предварително сме овкусили с различни подправки. Винаги, когато имаме хубав повод, можем да поднесем на своите гости такава печена мръвка в комбинация с подходяща гарнитура. Подправките могат да варират в зависимост от вкусовите ни предпочитания. В случая ви предлагам посочените.
ПРОДУКТИ: около 1 кг свински врат без кост подправки: 2 с. л. горчица 1 с. л. мед риган мащерка черен пипер сол 150 мл бира или бяло вино олио- за намазване на тавата
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Посоляваме месото от всички страни. Завързваме го с конец, за да се оформи красиво парче. Намазваме го от всички страни с ароматната смес от подправки. Оставяме месото в хладилник за няколко часа, за да се овкуси.
Слагаме го в намазана с олио тава и около него наливаме алкохола. Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем на 200 градуса в загрята фурна за около 40 минути. След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем в продължение на още 1 час. Отстраняваме фолиото, поливаме 2- 3 пъти месото с получения сос и допичаме за апетитна коричка. Изваждаме го и го оставяме леко да поизстине, за да може при рязането да се получат красиви парчета.
Поднасяме го с желана гарнитура.
И да не забравите чашата с винцето! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар