XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ГЪБЕНА КАША

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

неделя, 5 януари 2025 г.

ГЪБЕНА КАША

Една семпла гъбена каша за душата на всеки. Освен това тя е засищаща храна, но в същото време гъбите в нея внасят съвсем малко калории.
ПРОДУКТИ: 500 г печурки 1 малка глава кромид лук 3 скилидки чесън шепа свеж копър щипка млян пипер меланж 50 г краве масло 5 с. л. олио 3 с. л. брашно 1 гъбен бульон 1 литър вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Загряваме двата вида мазнина и в тях запържваме нарязаните на едро гъби, нарязаните на ситно лук и чесън, и дръжките на копъра.
Готвим ги до изпаряване на течността и до добиване на златист загар.
Освобождаваме място в средата на съда и слагаме брашното. Бъркаме за кратко и започваме да наливаме предварително разтворения бульон във водата- на части и до пълното му изчерпване. Получаваме каша със средна гъстота. Поръсваме я с прясно смлян пипер меланж. Сервираме гъбеното ястие топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар