XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ГЪБЕНА КАША

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

неделя, 5 януари 2025 г.

ГЪБЕНА КАША

Една семпла гъбена каша за душата на всеки. Освен това тя е засищаща храна, но в същото време гъбите в нея внасят съвсем малко калории.
ПРОДУКТИ: 500 г печурки 1 малка глава кромид лук 3 скилидки чесън шепа свеж копър щипка млян пипер меланж 50 г краве масло 5 с. л. олио 3 с. л. брашно 1 гъбен бульон 1 литър вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Загряваме двата вида мазнина и в тях запържваме нарязаните на едро гъби, нарязаните на ситно лук и чесън, и дръжките на копъра.
Готвим ги до изпаряване на течността и до добиване на златист загар.
Освобождаваме място в средата на съда и слагаме брашното. Бъркаме за кратко и започваме да наливаме предварително разтворения бульон във водата- на части и до пълното му изчерпване. Получаваме каша със средна гъстота. Поръсваме я с прясно смлян пипер меланж. Сервираме гъбеното ястие топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар