XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИЛЕ ФРИКАСЕ С ПЕЧУРКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! 

събота, 11 януари 2025 г.

ПИЛЕ ФРИКАСЕ С ПЕЧУРКИ

Обикновено приготвям традиционно пиле фрикасе, но в случая то е и с гъби. Те бяха определени за гъбена супа, а в последните мигове преди да ги сложа да се готвят, отидоха в тенджерата за тази манджа.
ПРОДУКТИ: бялото месо на 1 замразено пиле 250 г печурки 2 с. л. олио за тяхното задушаване За соса: 3 - 4 с. л. брашно част от бульона, в който е вряло месото 2 жълтъка 1 ч. ч. кисело мляко сол на вкус черен пипер целина- много подходяща за фрикасето 3 с. л олио 30 г краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Сваряваме месото и го оставяме да се отцеди и охлади. В тенджера задушавам гъбите в посоченото количество олио и малко сол до момента, в който те започнат да се пържат. Изваждаме ги, слагаме другото олио и запържваме брашното в него. Разреждаме с пилешкия бульо, а количеството определяме взависимост от това колко ще искаме да ни е гъста манджата. Оставяме соса да поври десетина минути. Застройваме го с двата разбити жълтъка и киселото мляко, слагаме и разбъркваме в него маслото, овкусяваме го с черния пипер и добавяме накъсаното на парчета месо, заедно с гъбите.
Разбъркваме отново добре и оставяме ястието да " клокне". Поръсваме ястието с целина и го сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар