С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
събота, 11 януари 2025 г.
ПИЛЕ ФРИКАСЕ С ПЕЧУРКИ
Обикновено приготвям традиционно пиле фрикасе, но в случая то е и с гъби. Те бяха определени за гъбена супа, а в последните мигове преди да ги сложа да се готвят, отидоха в тенджерата за тази манджа.
ПРОДУКТИ:
бялото месо на 1 замразено пиле
250 г печурки
2 с. л. олио за тяхното задушаване
За соса:
3 - 4 с. л. брашно
част от бульона, в който е вряло месото
2 жълтъка
1 ч. ч. кисело мляко
сол на вкус
черен пипер
целина- много подходяща за фрикасето
3 с. л олио
30 г краве масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряваме месото и го оставяме да се отцеди и охлади.
В тенджера задушавам гъбите в посоченото количество олио и малко сол до момента, в който те започнат да се пържат.
Изваждаме ги, слагаме другото олио и запържваме брашното в него.
Разреждаме с пилешкия бульо, а количеството определяме взависимост от това колко ще искаме да ни е гъста манджата.
Оставяме соса да поври десетина минути.
Застройваме го с двата разбити жълтъка и киселото мляко, слагаме и разбъркваме в него маслото, овкусяваме го с черния пипер и добавяме накъсаното на парчета месо, заедно с гъбите.
Разбъркваме отново добре и оставяме ястието да " клокне".
Поръсваме ястието с целина и го сервираме.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар