С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
вторник, 28 януари 2025 г.
КАШКАВАЛ СЪС СУДЖУК НА ФУРНА
Един топъл аламинут, подходящ за зимните вечери на забързаните дни.
По този начин за 10 минути ще имате едно топло мезенце за винцето.
ПРОДУКТИ:
300 г кашкавал
100 г суджук
щипка сух риган
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Вземаме не голям глинен съд и в него слагаме нарязания на едро кашкавал.
Върху него подреждаме нарязания на по- малки парчета суджук.
Поръсваме с риган.
Слагаме съда в студена фурна.
Включваме я на 200 градуса и печем до приятен загар.
Сервираме с чаша винце.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)




Няма коментари:
Публикуване на коментар