XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПИКАНТНИ КРИЛЦА НА ФУРНА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 13 януари 2025 г.

ПИКАНТНИ КРИЛЦА НА ФУРНА

Идва вечерта, а ние се прибираме от работа уморени и без каквото и да било желание за готвене. Точно тогава имаме нужда от нещо бързо, което да сложим на масата, и да е възможно по- леко за хапване. Предлагам бързи пилешки крилца, изпечени с марината и малко лютичко.
ПРОДУКТИ: 500 г пилешки крилца 1 крехък морков 1 чорбаджийска чушка 1 ч. л. мед 2 с. л. соев сос 1 ч. л. горчица 5 скилидки чесън щипка млян черен пипер щипка риган 3 с. л. олио малко сол НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Белим и нарязваме на тънки кръгчета моркова. Нарязваме на кръгчета и чорбаджийската чушка. Смесваме ги с посочените зеленчуци и всички подправки. Правим марината, с която заливаме пилешките крилца. Оставяме ги така в хладилник в продължение на 2 часа, като няколко пъти ги разбъркваме.
Подреждаме ги в тавичка и ги печем в загрята на 200 градуса фурна до получаване на кафява коричка.
Консумираме с чаша студена бира или бяло вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар