С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето любимо хоби. Започнах да готвя още от детска възраст и продължавам до днес. Много бързо, воден от интерес и любопитство, още в първите години на нашия семеен живот със същото се захвана и моят съпруг. И така в кухнята станахме двама. Вечер, сядайки на трапезата, правим бърза уговорка за следващия ден- кой ще е на линия и кой ще подхваща тенджерите. И, разбира се, действаме. Понякога сме и двамата, а понякога тайно си правим приятни изненади. Често намираме време за любимото и полезно занимание, имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. Опитваме различни рецепти, много често импровизираме, приготвяме и малко „ по- завъртяни” блюда, но предимно залагаме на лесните, семплите, възможно по- евтините и достъпни ястия. А на всички вас, които харесвате приготвеното от нас и го оценявате- БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ!
понеделник, 13 януари 2025 г.
ПИКАНТНИ КРИЛЦА НА ФУРНА
Идва вечерта, а ние се прибираме от работа уморени и без каквото и да било желание за готвене. Точно тогава имаме нужда от нещо бързо, което да сложим на масата, и да е възможно по- леко за хапване.
Предлагам бързи пилешки крилца, изпечени с марината и малко лютичко.
ПРОДУКТИ:
500 г пилешки крилца
1 крехък морков
1 чорбаджийска чушка
1 ч. л. мед
2 с. л. соев сос
1 ч. л. горчица
5 скилидки чесън
щипка млян черен пипер
щипка риган
3 с. л. олио
малко сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Белим и нарязваме на тънки кръгчета моркова.
Нарязваме на кръгчета и чорбаджийската чушка.
Смесваме ги с посочените зеленчуци и всички подправки.
Правим марината, с която заливаме пилешките крилца.
Оставяме ги така в хладилник в продължение на 2 часа, като няколко пъти ги разбъркваме.
Подреждаме ги в тавичка и ги печем в загрята на 200 градуса фурна до получаване на кафява коричка.
Консумираме с чаша студена бира или бяло вино.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар