С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен

- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
понеделник, 13 януари 2025 г.
ПИКАНТНИ КРИЛЦА НА ФУРНА
Идва вечерта, а ние се прибираме от работа уморени и без каквото и да било желание за готвене. Точно тогава имаме нужда от нещо бързо, което да сложим на масата, и да е възможно по- леко за хапване.
Предлагам бързи пилешки крилца, изпечени с марината и малко лютичко.
ПРОДУКТИ:
500 г пилешки крилца
1 крехък морков
1 чорбаджийска чушка
1 ч. л. мед
2 с. л. соев сос
1 ч. л. горчица
5 скилидки чесън
щипка млян черен пипер
щипка риган
3 с. л. олио
малко сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Белим и нарязваме на тънки кръгчета моркова.
Нарязваме на кръгчета и чорбаджийската чушка.
Смесваме ги с посочените зеленчуци и всички подправки.
Правим марината, с която заливаме пилешките крилца.
Оставяме ги така в хладилник в продължение на 2 часа, като няколко пъти ги разбъркваме.
Подреждаме ги в тавичка и ги печем в загрята на 200 градуса фурна до получаване на кафява коричка.
Консумираме с чаша студена бира или бяло вино.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар