С тази моя скромна храна радвам семейството си и приятелите ни. Готвя за удоволствие.Тръпка е да знаеш, че след кратък престой пред печката ще се получи още едно ново блюдо.Рядко повтарям стари ястия.Импровизирам смело.Идеите ми са много и затова реших да споделя с вас семейната ни кухня. С поздрави: МАРГИ
Всичко за мен
- МАРГАРИТА ДИМИТРОВА
- Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
- Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
събота, 4 януари 2025 г.
ПИЛЕШКА СУПА С КИНОА
Здравословна, лека, засищаща и много приятна на вкус супа.
В случая заместител на фидето е киноата.
ПРОДУКТИ:
500 г пилешки гърди
2 по- големи картофа
2 моркова
1 голяма глава кромид лук
1 зелена чушка
1 тиквичка
1 непълна каф. ч. киноа
6 с. л. олио
2 литра вода
хималайска сол- на вкус
чубрица
млян черен пипер
куркума
магданоз
За застройка:
1 жълтък
1 непълна каф. ч. кисело мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Запържваме леко нарязаните на дребно лук и чушка и настърганите моркови.
За малко слагаме да се запържи и месото, нарязано на хапки.
Посоляваме на вкус.
Наливаме водата.
Слагаме тиквичките и картофите, нарязани на кубчета.
Оставяме всичко да ври 10 минути.
След това добавяме измитата в три води киноа.
Подправяме с чубрицата, черния пипер и куркумата.
Оставяме супата да ври още 20 минути.
Застройваме я с разбитите мляко и жълтък.
Сервираме пилешката вкусотия топла, поръсена с нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар