XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: Просто ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

понеделник, 17 октомври 2011 г.

Просто ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ

Казвам ПРОСТО, защото наистина е прост- само един блат и само една заливка.
Става много " мокър" и още толкова шоколадов, защото слагам повече какао и защото заливката попива много добре.
БЛАТ:
3 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1/ 2 ч. ч. олио
5 с. л. лъжици  какао/ задължително на д-р Йоткер, ако искате да получите същия сладкиш на вид и вкус/
2 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода
 ЗАЛИВКА:
1 ч. ч. захар
1 и 1/ 2 ч. ч. прясно мляко
1 пак. краве масло от 125 гр/ отново задължително НЕМСКОТО БУТЕР МАСЛО/
5 с. л. какао / отново на д-р Йоткер/
3 ванилии
..........................
3 пакетчета захарни пръчици за поръсване отгоре
 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разбивам много добре яйцата със захарта, добавям олиото и млякото, разбърквам добре, слагам половината брашно, в което съм размесила содата, добавям какаото и след него останалото брашно, като непрекъснато бъркам.
Намаслявам и набрашнявам тава и в нея изсипвам сместа. Пека в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност/ да не се препича! /. Изваждам и оставям сладкиша да изстине напълно. Нарязвам го на тортени парчета, надупчвам ги леко с вилица и след това сиропирам с горещата заливка, която кипвам от захарта, млякото , маслото и ванилиите. При самото сиропиране раздалечавам много внимателно всяко едно парче, за да може шоколадовата смес да попие добре.
Отново се оставя да изстине и тогава вече спокойно можете да го консумирате :).
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар