XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БОБЕНА САЛАТА " РОПОТАМО"

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и често намирам време за нея. Имам стимул да готвя и го правя с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от мен, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРЯ!

неделя, 9 октомври 2011 г.

БОБЕНА САЛАТА " РОПОТАМО"

    Обожаваме я и у дома вече я приготвяме всяка есен.
Универсална е и за ракийка, и за винце, като гарнитура, че защо не и като основно ястие- според потребностите на човека :).
 Аз я правя така:
1 кг напълно сварен фасул
1 кг нарязани на кръгчета и бланширани моркови
 1 кг нарязани на колелца и бланширани червени чушки/ може и печени/
 1 буркан стерилизиран грах
 1 буркан нарязани на колелца кисели краставички
 1 буркан доматено пюре
 В голям съд се приготвя марината от:
/ Пиша ОКОЛО, защото в крайна сметка всеки има своите вкусови предпочитания/
 сол- около 45 г
 захар- около 60 гр
оцет- около 120 мл
 300 мл олио
черен пипер
дафинов лист
 Все пак се съобразете с вашия вкус относно солта, оцета и захарта.
 Кипва се маринатата и се излива върху продуктите.
Разбърква се добре и се пълни в буркани.

Стерилизира се около 20 минути.
Тази доза е достатъчна за 8 компотени буркана.

4 октомври 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар